El primer disc de La Lira materialitza la seva voluntat d'obrir-se a noves veus


  • Comparteix:

La Societat Coral La Lira ha presentat aquest dissabte al Museu de Sant Cugat el seu primer recull de música tradicional amb la mirada posada en l'obertura a noves veus. L'agrupació centenària ha fet públic, coincidint amb la diada de Sant Jordi, el seu primer disc, una combinació d'himnes, havaneres, valsos i sardanes. Entre els projectes més immediats de La Lira, es troba apropar la tradició musical catalana als més joves amb l'inici d'una col·laboració estreta entre l'entitat i diferents centres educatius de la ciutat. L'agrupació ha aprofitat la diada per presentar també la seva primera memòria d'activitats, un document que publicarà a partir d'ara anualment.

El foment del repertori més tradicional amb l'edició del disc de caramelles coincideix amb la voluntat de l'entitat d'incorporar veus joves a la coral.

Ho explica el director de la Societat Coral La Lira, Eloi Juvé.

Eloi Juvé

Estem convençuts que quan més se'ns senti més gent s'engrescarà. Som una coral de més de cent anys. Volem baixar la mitjana d'edat dels cantaires.



El consistori comparteix aquest objectiu col·laborant en l'establiment de vincles entre l'entitat i diversos centres de música i escoles.




El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, destaca la importància de mantenir viva en els joves la tradició musical fomentada per la coral.

Xavier Escura

Els ajudarem a entrar al món de les escoles amb la voluntat de potenciar les festes i tradicions i temes de cultura popular. Ningú com ells poden aportar aquesta tradició encara viva.






A l'edició del recull musical, se suma la publicació de la primera memòria d'activitats de la Societat Coral La Lira, un aplec de les experiències de l'agrupació durant el darrer any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.