El 20% dels documents catalans que estan a l'Arxiu de Salamanca seran aquí passades les eleccions


  • Comparteix:

Els papers de Salamanca es guardaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

Els papers de Salamanca es guardaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

El 20% dels documents catalans de l'Arxiu de Salamanca retornaran 'immediatament' un cop passades les eleccions municipals. Així ho preveu el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. Mascarell destaca que la ministra espanyola té la voluntat de desencallar la situació que està 'enquistada' des de l'any 1934.

Fins el moment, s'han retornat el 50% dels documents de l'Arxiu de Salamanca que havien de ser traslladats a Catalunya. El 20% que es preveu sigui retornat després dels comicis està actualment pendent d'un procés judicial que és a punt d'acabar i donar, d'aquesta manera per finalitzat el procés tècnic per ser retornat.

El conseller Marscarell i la ministra González-Sinde s'han reunit aquest dilluns al matí a Madrid, en una trobada que el conseller ha qualificat de 'positiva i franca'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.