L'ANC rep l'arxiu del Palau Requesens


  • Comparteix:

L'ANC incorporarà el fons Requesens

L'ANC incorporarà el fons Requesens

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ACN) incorporarà el fons del Palau Requesens a partir d'aquest divendres. Aquest arxiu, que fins ara estava custodiat pel Centre Borja, el va donar l'hereu del Requesens als jesuïtes. L'acte d'entrega dels documents té lloc aquest divendres al matí.

En l'arxiu, que romania en mans dels jesuïtes des del 1921, s'hi conserven 280 manuscrits i 662 lligalls amb cartes. Entre elles, cal destacar la correspondència d'Estefania de Requesens a la seva mare, escrites en català de mitjans del segle XVI.

Aquest fons documental, també conegut com arxiu de la Reial Capella del Palau Reial menor de Barcelona, és un dels fons més importants que es conserva a Catalunya i és una font important per al coneixement de tota la Mediterrània i Catalunya durant l'edat mitjana i moderna.

A l'acte de cessió, hi participarà el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, i la regidora de Comunicació, Joana Barbany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.