Mascarell: 'El fonament de la crisi econòmica que patim és la cultura'


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assegura que la crisi econòmica que pateix el nostre país té com a fonament la mala situació cultural. Mascarell ho ha dit en el marc de la Tertúlia amb Amics on ha ofert una xerrada sota el nom 'Cultura: ornament o fonament?'. El conseller ha desgranat el concepte del 'deucentisme' del qual diu que és la voluntat de traslladar a les arts i a la cultura la responsabilitat, compartida, de definir els trets comuns de la nostra era. La xerrada ha estat la darrera del cicle organitzat pels Amics de Pedra i Sang.

La conferència de Mascarell ha tingut com a eix central la cultura i la seva situació actual. El conseller ha establert la cultura com a fonament de la identitat, de la creativitat, del progrés i de la comunitat. Mascarell ha subratllat que el fonament de les crisis que es viuen és la cultura.

Ferran Mascarell

El fonament de la crisi econòmica és cultural. Els valors que condicionen el progrés és la cultura. cal enfocar bé els valors i els coneixements culturals per sortir-nos-en.


La xerrada del conseller de Cultura ha estat la darrera del cicle Tertúlia amb Amics organitzat per els Amics de Pedra i Sang, que enguany ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mercè Conesa, el guionista Piti Español i l'escriptor santcugatenc Sam Abrams.

Més d'una cinquantena de persones ha assistit a la trobada que també ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, la regidora de Comunicació, Joana Barbany, i el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, entre d'altres personalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.