Més de 25 propostes culturals a preus assequibles conformen la nova programació de la XCCP


  • Comparteix:

Maria Farriol, Xavier Escura i Anna Castells han presentat la nova programació a la Casa de Cultura

Maria Farriol, Xavier Escura i Anna Castells han presentat la nova programació a la Casa de Cultura

Acostar la cultura a tothom a preus reduïts i fomentar la mobilitat del públic entre els diferents centres que conformen la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) són els dos principals objectius que afronta la nova programació d'aquest trimestre de la xarxa. Amb una oferta de més de 25 espectacles, l'organització vol aportar un valor afegit que encoratgi la ciutadania a superar la distància que hi ha entre els diferents centres culturals del municipi.

La programació del primer trimestre de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents arrenca amb 25 propostes culturals adreçades a públics diferents i a preus assequibles. Després de tancar un primer any d'activitats amb més 5.000 espectadors, l'Ajuntament vol potenciar encara més l'activitat als diferents districtes.

Música, dansa, teatre, audiovisuals i espectacles familiars conformen l'eix vertebrador d'aquesta programació que es podrà veure a la Casa de Cultura, el Casal de Mira-Sol, el Casino de la Floresta i el Casal de les Planes.

Aconseguir i potenciar la mobilitat del públic entre els quatre centres és un dels principals objectius que es marca l'organització. En aquesta línia, el regidor de Cultura, Xavier Escura, parla de la necessitat d'un canvi de mentalitat dels espectadors, que encara veuen la distància territorial com un problema.

Xavier Escura

Encara hi ha una certa tendència a creure que Mira-Sol i la Floresta són una altra població.


La implantació d'un bus entre la plaça dels Quatre Cantons i el Casal de Mira-Sol per poder veure l'espectacle 'Nadir', de Quim Espanyol, és una de les propostes que es barallen per facilitar el desplaçament.

Dins la programació musical d'aquest trimestre destaca la presència del jazz i la sisena edició del cicle de concerts 'Mou-te', organitzat per Cugat.cat i l'Ajuntament. En teatre, la novetat arriba amb l'estada de tres companyies professionals que han establert la seva residència d'espai temporal al Teatre del Casal de Mira-Sol. Aquesta iniciativa ha permès l'estrena de les seves obres a les instal·lacions de la ciutat, com és el cas del muntatge 'Cock' de Marta Angelat que es podrà veure el proper mes de desembre al Casal de Mira-Sol.

La participació en l'11è Festival de Poesia de Sant Cugat i la col·laboració amb diverses entitats santcugatenques són els darrers ingredients d'aquesta nova programació, que aposta pel petit format i els 'impro-shows', les preferències del públic de l'any passat tal com explica la responsable de la Casa de Cultura, Anna Castells.

Anna Castells

El fet d'estar a prop dels músics agrada, tot el que sigui petit format; segons diu el públic de la Casa de Cultura.






Pel que fa a l'obtenció d'entrades, destaca la creació d'una nova i única adreça de correu electrònic, entradesxccp@santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.