Els Gausacs volen competir al Concurs de Castells de Tarragona com una de les 12 millors colles del món


Temes relacionats

Consolidar el castells de vuit, objectiu dels nous caps de colla dels Gausacs ( 7/feb/12)

Serra i Castanyer impulsaran el creixement tècnic i social dels Gausacs com a nous caps de colla (28/gen/12)

Els Castellers de Sant Cugat afronten la renovació del cap de colla (28/gen/12)


  • Comparteix:

Aina Serra durant el contacte amb la premsa

Aina Serra durant el contacte amb la premsa

Els Castellers de Sant Cugat s'han marcat una fita: ser presents al Concurs biennal de Castells de Tarragona a l'octubre i competir entre les 12 millors colles del món casteller. Els Gausacs, que ara ocupen el lloc 14 en el rànquing volen consolidar-se com a colla de vuit portant a plaça el 3 de 8 i la torre de 8 amb folre entre les actuacions de Sant Ponç i Festa Major, respectivament.

Els Castellers de la ciutat comencen d'aquí a tres setmanes la nova temporada on consolidar els castells de vuit serà el principal repte. Per Sant Medir, el primer dissabte de març, els camises verdes faran la primera actuació, però no serà fins al maig que els Gausacs no se la juguin. I és que per Sant Ponç intentaran 'La clàssica', una actuació on es combinaran el 4 de 8; el 3 de 8, castell que encara no han aconseguit mai; i la torre de 7.

A més, també aquest mes volen portar fora de casa, exactament a Reus, el 4 de 8. Estructura que van assolir quatre vegades l'última temporada.

La propera actuació important per als Castellers santcugatencs arribarà per Festa Major on se la jugaran de totes totes amb la torre de 8 amb folre.

Tot plegat per intentar entrar al Concurs de Castells de Tarragona entre les 12 millors colles del món i competir amb les 'grans'. Així ho ha explicat la cap de Comunicació dels Gausacs, Aina Serra, en una trobada amb periodistes locals.

Aina Serra

Aquell cap de setmana actuem segur. Però volem entrar al concurs gran.




Serra ha explicat que per assolir aquests objectius necessiten, però, incrementar el nombre de castellers. I és que els aproximadament 130 actuals no arriba, encara, als gairebé 200 que es necessiten per fer castells d'aquestes característiques.

Les principals colles competidores dels Castellers de Sant Cugat en l'actualitat són els Castellers de Sabadelll, de Gràcia, d'El Vendrell i els Xicots de Vilafranca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.