La Casa Aymat descobreix Ismael Smith als santcugatencs


Temes relacionats

La Casa Aymat exposa l'obra del gravador Ismael Smith (20/jun/12)


  • Comparteix:

Moment de la visita d'aquest diumenge

Moment de la visita d'aquest diumenge

La visita guiada a l'exposició d'Ismael Smith de la Casa Aymat, que ha tingut lloc aquest diumenge, ha servit per descobrir als assistents tots els detalls de l'obra d'aquest peculiar artista català. Es tracta d'un dels artistes del modernisme, noucentisme i art déco catalans més desconegut a causa d'una trajectòria vital controvertida i una fi tràgica. Els assistents han gaudit de les explicacions sobre els gravats, dissenys originals i ex-libris que exposa el Museu del Tapís Contemporani.

La Casa Aymat acull l'exposició 'Ismael Smith gravador. Del Modernisme a l'Art Déco' per descobrir l'obra de l'artista als santcugatencs. Es tracta d'una mostra que recull una part de l'obra del barceloní que s'ha recuperat i que consisteix en gravats de tota la seva trajectòria artística, il·lustracions i els ex-libris que va dissenyar per a personalitats de la societat novaiorquesa. La guia del museu Ona Costas ha explicat que es tracta d'una mostra molt variada que permet descobrir aquest artista oblidat.

Ona Costas

És una figura que sorprèn perquè és un nom desconegut i quan arribes a l'exposició descobreixes tota aquesta producció, que és molt interessant.


Ismael Smith va destacar en els moviments del modernisme i el noucentisme i va viure a Barcelona, Cerdanyola, París, Madrid, Sevilla, Londres i Nova York, ciutats que van marcar les seves obres. Al llarg de la seva producció, Smith va destacar en els camps de l'escultura, el dibuix, el gravat i la il·lustració. El 1930, Smith va deixar de banda la pràctica artística per buscar una cura contra el càncer amb pràctiques naturistes. El 1962, després de diverses denúncies dels veïns perquè es passejava despullat per provar les seves teories, va ser ingressat en un centre psiquiàtric, on va morir el 1972.

La mostra, que es podrà visitar fins el tercer diumenge de setembre, s'acompanya del documental 'Ismael Smith, un dandi oblidat'. L'exposició està organitzada per la Diputació de Barcelona i el Museu d'Art de Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.