El conte 'Hänsel i Gretel' es reinventa en un espectacle on els titelles prenen vida


Temes relacionats

El Teatre la Unió acull l'espectacle familiar 'Hänsel i Gretel' (21/oct/12)


  • Comparteix:

Els representants de Tactum Ensemble i Metromàtic a La Unió durant la roda de premsa

Els representants de Tactum Ensemble i Metromàtic a La Unió durant la roda de premsa

El Teatre la Unió acull aquest diumenge l'espectacle musical de titelles 'Hänsel i Gretel'. Es tracta d'una nova versió del conte on els titelles prenen vida i són acompanyats per cinc músics a l'escenari. L'obra és una coproducció del grup de cambra Tactum Ensemble i de la companyia de teatre Metromàtic on la música i l'actuació conviuen en una faceta del tradicional conte que arriba a tots els públics. La funció, que començarà a dos quarts d'una del migdia, té un preu de sis euros per als socis i vuit per al públic general.

L'argument és la història d'un parell de nois que, carregats amb les seves motxilles, es perden al bosc. Extraviats, intenten retrobar el bon camí fins que veuen una caseta que en comptes de maons està feta amb llaminadures i xocolata.

A l'actuació es combina la narració i expressivitat del teatre de titelles amb la música contemporània interpretada en quintet (violí, violoncel, flauta/piccolo, clarinet i piano) creant una nova versió de la història on la música i la interpretació s'adapten a la perfecció. El director de l'obra i membre de Tactum Enseble, Enric Ferré, assegura que aquesta faceta del conte arriba a tots els públics.

Enric Ferré

Aquesta faceta del conte arriba a tothom.


Els passatges musicals, pensats per ser senzills i clars, parlen dels ambients i les sensacions que viuen els personatges, acompanyen l'aventura i n'accentuen les emocions. El director escènic i membre de Metromàtic Teatre, Roger Casadellà, explica que la simbiosi entre narració i música ha de ser perfecte, ja que cap de les dues pot cobrar més protagonisme que l'altra.

Roger Casadellà

La música no s'ha de menjar la narració, ni la narració la música.


'Hänsel i Gretel' serà la primera proposta cultural de caire familiar que farà el teatre La Unió aquest mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.