'Don Juan Tenorio' omple la Sala Escenari apropant la Sevilla del segle XVI


Temes relacionats

El Teatre-Auditori acull avui la lectura dramatitzada de 'Don Juan Tenorio' ( 5/nov/12)

La veu de 'Don Juan Tenorio' torna a sonar al Teatre-Auditori ( 7/nov/11)

La lectura dramatitzada 'Don Juan Tenorio' es representarà per primera vegada al Teatre-Auditori (20/set/10)

Mira-sol Teatre representa a La Unió una versió 'en broma' d'El Tenorio ( 2/nov/04)


  • Comparteix:

Imatge de la lectura dramatitzada al primer acte

Imatge de la lectura dramatitzada al primer acte

'Don Juan Tenorio' ha pujat a l'escenari del Teatre-Auditori per tercer any per apropar, a través de més d'una quinzena de veus, la Sevilla de mitjans segle XVI. La Fundació Romea ha tornat a portar aquesta obra a la ciutat recuperant la tradició d'escenificar-la al voltant de Tots Sants per la importància dels difunts a l'obra, en una sessió que ha omplert aquest dilluns la Sala Escenari de l'equipament municipal.



La versió de 'Don Juan Tenorio' que s'ha escenificat enguany ha estat protagonitzada per Mario Gas en el paper de Tenorio. El director de l'espectacle, Carles Canut, ha afirmat que Gas li dóna un altre aire a l'obra, més romàntic i apassionat, a diferència que l'any anterior que Pere Arquillué protagonitzava la lectura dramatitzada amb un Tenorio més terrenal i 'homenot'.

Carles Canut

El Mario és molt més romàntic, més clàssic. És un Tenorio molt apassionat. El de l'Arquillué és més homenot, molt més terrenal. És més guerrer i el del Mario més literat.


L'obra, escrita per José Zorrilla, és un drama religiós i fantàstic que s'ha convertit en un clàssic de la literatura popular del segle XIX. La història d'amor generada entre el protagonista i la novícia ha estat un dels referents romàntics més universals de la història. A més, enguany, la lectura dramatitzada ha comptat amb més actors santcugatencs de l'any passat. Mario Gas, Mar Ulldemolins, Jaume Pla i Mingo Ràfols, entre d'altres, han encapçalat la lectura d'enguany.

'Don Juan Tenorio' tanca el cicle d'espectacles a la Sala Escenari, un espai de més de 200 butaques per crear un teatre de proximitat fruit d'una col·laboració amb el Mercat de les Flors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.