El món fantàstic de Pere Calders omple la Biblioteca Central amb Carme Pla


Temes relacionats

L'escriptor Pere Calders, homenatjat amb una placa a la casa on va viure (29/oct/12)

Els anys de Pere Calders a Sant Cugat, a Cugat tv (28/set/12)


  • Comparteix:

L'actriu de T de Teatre Carme Pla, en un moment de l'actuació

L'actriu de T de Teatre Carme Pla, en un moment de l'actuació

Situacions quotidianes portades a l'absurd i viceversa, un joc entre els elements quotidians i un món fantàstic. Així es podria resumir la selecció de relats de 'Contes Sorneguers' de l'escriptor Pere Calders que l'actriu Carme Pla ha interpretat aquest dimarts, donant un toc teatral. Uns contes que es recuperen l'any que es compleixen 100 anys del naixement de Calders. L'actuació ha aplegat una quarantena de persones que s'han sorprès i divertit amb la selecció de Calders a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.



Contes plens d'ironia en què la frontera d'allò real i el que no ho és es difumina. Humor absurd, amb mala bava, en resum, sornegueria. Els 'Contes Sorneguers' de Pere Calders han omplert del seu univers la Biblioteca Central Gabriel Ferrater a través de l'actriu Carme Pla.

A més, l'actriu ha explicat a Cugat.cat que l'obra de Calders és irònica amb certa mala bava però amb molta elegància. Pla ha afegit que fer aquesta tria de contes de l'obra de l'escriptor ha estat molt complicada perquè en té molts i de molt bons.

Carme Pla

Els contes són molt Pere Calders. Sorneguers és una ironia amb mala bava però amb elegància. La tria ha estat difícil perquè són molts i molt bons però són molt representatius.


Carme Pla ha afirmat que aquest tipus d'actuacions, a biblioteques i centres alternatius, omplen els buits que deixa la crisi econòmica, adaptant-se a la situació, i que a més permeten obrir-se a nous públics. L'actriu també ha confessat a Cugat.cat que li agradaria continuar interpretant Calders més enllà de la finalització del centenari del seu naixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.