El Centre de Restauració netejarà la Mare de Déu de Saidí del Museu de Lleida


  • Comparteix:

Imatge de la Mare de Déu / Font: ACN

Imatge de la Mare de Déu / Font: ACN

Els tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, han traslladat aquest dijous la Mare de Déu de Saidí per a la seva restauració. Estarà fora un mes i durant aquest temps el centre santcugatenc treballarà en la seva neteja, després d'una primera intervenció fa 25 anys.

Fa un quart de segle el centre santcugatenc va restituir la mà del pom, que no hi era, a la Mare de Déu. Un cop restaurada tornarà al Museu fins al 15 de maig, abans de tornar a l'església de Sant Llorenç de Lleida.

La directora del Centre de Restauració de Béns Mobles, Àngels Solé, ha explicat que l'objectiu de la intervenció és treure la brutícia de la figura.

Àngels Solé

L'important és que tingui un aspecte net. Un cop treguem la capa superficial, ho tindrem enllestit.


La Verge de Saidí és una escultura en pedra policromada, de més de 100 quilos de pes, atribuïda al taller de Bartomeu de Robió i datada el darrer terç del segle XIV. L'escultura procedeix de l'església parroquial de Saidí, a Osca.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.