Sant Cugat tanca l'Any Espriu com una de les ciutats més participatives


  • Comparteix:

La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest dimarts a la Canals Galeria d'Art

La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest dimarts a la Canals Galeria d'Art

Sant Cugat és, juntament amb Barcelona, Arenys de Mar i Santa Coloma de Farners, la ciutat que més ha participat en la difusió de l'obra de Salvador Espriu, segons el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala. El nostre municipi tanca la seva participació amb la mostra de Neus Colet 'Espais oberts' que ha tornat a la Canals Galeria d'Art aquest dimarts.

Xavier Bru de Sala ha felicitat Sant Cugat per la seva participació en la celebració de l'Any Espriu, així com a la Canals Galeria d'Art per involucrar-se en aquesta efemèride. El comissari ha destacat que les activitats en homenatge han sobrepassat l'any natural i s'allargaran fins l'abril. Bru de Sala ha expressat que el nostre municipi ha estat un dels més actius en l'homenatge al poeta.

Xavier Bru de Sala

Després de les capitals naturals de l'Any Espriu, Sant Cugat és juntament amb Mataró les ciutats que més iniciatives han tingut per commemorar l'Any Espriu. És un motiu d'orgull pels santcugatencs.


L'artista santcugatenca Neus Colet s'ha basat en els poemes 'Cançó d'albada' i 'Cançó del pas de la tarda' de Salvador Espriu per crear les seves obres que incorporen tècniques de gravat sobre ferro en les seves escultures. Colet ha explicat a Cugat.cat que la mostra 'Espais oberts' fa evident una dualitat entre l'interior i l'exterior de les cases.

Neus Colet

M'interessava treballar el paisatge a través de la finestra. Hi ha una dualitat, uns espais interiors on hi ha una obertura cap a enfora i aquests límits de l'interior cap a l'exterior.


L'exposició de Colet, que compta amb vuit gravats i 15 escultures i que ha recorregut molts municipis catalans, es podrà veure a la Canals Galeria d'Art fins al 2 de febrer. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Serveis Socials, Sanitat, Joventut i Habitatge, Raül Grangé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.