Nova programació del Cicle de Cinema d'Autor, amb dues propostes catalanes


Temes relacionats

Jordi Cadena ('La por'): 'Quan trenques un codi narratiu, el públic es desconcerta' (28/nov/13)

'La por', del santcugatenc Jordi Cadena, s'estrena avui als cinemes (22/nov/13)


  • Comparteix:

Nora Navas protagonitza 'Tots volem el millor per a ella' / Foto: Tots volem el millor per a ella

Nora Navas protagonitza 'Tots volem el millor per a ella' / Foto: Tots volem el millor per a ella

'Tots volem el millor per a ella' i 'La por' són el títols catalans que formen part de la programació d'hivern del cicle de Cinema d'Autor. És la primera vegada que la proposta inclou dues cintes de producció catalana a més de títols d'arreu del món. El cicle manté les sessions a les sales Cinesa els dijous a les a les cinc de la tarda, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit.

El cicle arrencarà dijous de la setmana vinent i s'allargarà fins l'abril. 'La migliore oferta' enceta el cicle. Es tracta d'una producció italiana que narra la història d'un home solitari expert del món de l'art i les subhastes. És un film que barreja intriga, romanticisme i amor en la vida d'un home gris que tot canvia quan coneix una jove misteriosa.

El coordinador del cicle de cinema d'autor, Àngel Comas, ha destacat que és la primera vegada que la proposta inclou dues pel·lícules catalanes a la mateixa temporada, una d'elles del santcugatenc Jordi Cadena.

Àngel Comas

Jo destaco que per primera vegada hi ha dues pel·lícules catalanes: 'La por' i 'Tots volem el millor per a ella'. Són dues pel·lícules destacades a àmbit espanyol i europeu.


'Midnight's Children' és la pel·lícula índia que es projectarà el 16 de gener. Basada en un text de Salman Rushdie, explica la història del país des de la seva independència fins el 1980 a partir de la vidad de dos bessons.

'Sightseers' es podrà veure el 23 de gener i explica les peripècies d'una parella que viatja en autocaravana per les illes Britàniques. Una comèdia negra narrada en estructura de 'road movie'.

'Hannah Arendt' és la proposta del 30 de gener. Margarethe von Trotta recrea un fet real protagonitzat per la historiadora que dóna nom a la pel·lícula.

'La por' és la primera proposta amb segell català que es veurà en aquest cicle. Dirigida pel valldoreixenc Jordi Cadena, 'La por' explica com un jove supera la violènia domèstica en què s'ha criat. Es projecta el 6 de febrer.

'Paradies: Liebe' es podrà veure el 13 de febrer i narra el viatge d'una dona a Kènia. Un film dur que aborda el fenomen del turisme sexual.

'Wakolda' es veurà a les sessions del 20 de febrer. La història situa l'espectador a l'estiu de 1960 a la Patagònia. Es tracta de la història de Josef Mengele, el cap dels metges del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau.

'A late quartet' és la proposta del 27 de febrer. És la història d'una formació de música que està en perill quan un dels seus membres contrau una malaltia.

'Tots volem el millor per a ella' és la darrera pel·lícula de la cineasta Mar Coll i es podrà veure el sis de març. Nora Navas és la protagonista d'una història de superació i de recuperació de la normalitat després que un accident de cotxe canviï la vida de la protagonista.

'La vie d'Adele, chapitre 1 & 2' és la proposta del 13 de març. És la història del descobriment de la vida homosexual d'una noia adolescent. Palma d'Or a Cannes, és una pel·lícula amb escenes de sexe explícit.

'Captive' es projectarà el 20 de març. Parla del segrest d'una voluntària que participa en una missió humanitària a l'illa de Pallavan, a les Filipines. Basada en fets reals, descriu amb realisme uns fets que van suposar més d'un any de captiveri.

'Populaire' es podrà veure el 27 de març. És una comèdia romàntica ambientada en un poble de la Normandia que reviu les competicions de mecanografia que eren molt populars en aquella època.

'Renoir' és la penúltima proposta del cicle i es podrà veure el 3 d'abril. Seguint l'estètica del reconegut pintor, explica els darrers anys de la vida de Renoir.

'Paradies Glaube' tanca el cicle el 10 d'abril. Segona part de la trilogia encetada amb 'Paradies: Liebe'. En aquesta ocasió es parla del fanatisme i la religió.

Les entrades costen 4,30 euros a taquilla i quatre, a Internet. Abans del 9 de gener es pot comprar l'abonament per a les 12 pel·lícules per 48 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.