ICV-EUiA vol incentivar la vida social als barris en creixement


  • Comparteix:

ICV-EUiA també vol més habitatge públic a la ciutat

ICV-EUiA també vol més habitatge públic a la ciutat

ICV-EUiA vol posar en marxa processos participatius en què els veïns dels barris en creixement puguin fer arribar les seves propostes i així ajudar a fomentar les relacions socials en aquestes zones. Els ecosocialistes han presentat aquest dimarts els seus objectius en matèria d'urbanisme i habitatge, àmbits on aposten perquè l'habitatge protegit de lloguer sigui protagonista.

Els últims nous barris de Sant Cugat - Pla de Vinyet, Can Gatxet, Can Cabassa, Turó de Can Mates, Volpelleres i, fins i tot, Coll Favà - són zones on els ecosocialistes lamenten la manca d'espais de relació entre els veïns. Per posar-hi remei, la formació creu que cal engegar processos on experts en urbanisme i els mateixos santcugatencs analitzin què s'hi ha fet per després trobar fórmules que permetin obrir aquests espais de trobada.

Segons el número 3 a les llistes ecosocialistes, Joan Barba, l'objectiu és convertir els santcugatencs en actors de la vida local i no limitar-los a espectadors, com consideren que passa amb el model de ciutat actual.

Joan Barba

Hem anat perdent espais d'integració que la gent se'ls faci seus. Això respon a un model que ens vol fer espectadors. Nosaltres volem fer actors de la ciutat.


En paral·lel, la formació creu que l'habitatge protegit ha de prioritzar 'de manera clara' el lloguer. Segons ICV-EUiA, d'aquesta manera la ciutat diposarà d'un parc d'habitatge públic permanent per donar sortida a les necessitats dels santcugatencs. A mesura que aquest estoc agafi envergadura, diuen els ecosocialistes, més capacitat d'incidència hi haurà en els preus dels habitatges privats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.