Resultats del 23-J per barris: el PSC, Junts i Sumar es reparteixen les victòries

Mira-sol va ser el barri més participatiu seguit de la Floresta, Valldoreix i les Planes


Temes relacionats

El PSC guanya a Sant Cugat en un 23-J que castiga els partits independentistes (23/jul/23)


  • Comparteix:

Mapa dels resultats del 23-J / Foto: Geoportal Ajuntament

Mapa dels resultats del 23-J / Foto: Geoportal Ajuntament

El PSC, Junts i Sumar-ECP s'han repartit la victòria de les eleccions espanyoles a Sant Cugat a nivell de barris, segons dades provisionals del Geoportal de l'Ajuntament. Mentre el PSC ha dominat el centre, Mira-sol i les Planes; Junts ha guanyat els comicis a Valldoreix i Sumar-ECP ha donat la campanada a la Floresta. Pel que fa a la participació, Mira-sol s'ha erigit com el barri amb més vots emesos amb una participació del 73%, seguit de la Floresta (69%), Valldoreix (67%) i les Planes (58%).

Els socialistes han guanyat a tots els col·legis electorals del centre tret dels col·legis de l'Arxiu Nacional, l'institut Arnau Cadell i l'escola Pi d'en Xandri on ha triomfat el PP. D'aquesta manera es capgiren els resultats de les generals de novembre de 2019 on ERC i Junts van repartir-se el centre amb un PSC que llavors escalfava per la banda en tercera posició i que aquest 2023 ha arrabassat la victòria als independentistes.



Els resultats, per barris

L'escalada del PSC als barris des de les terceres posicions del 2019 a una primera en aquestes generals també s'ha produït a Mira-sol i a les Planes. A Mira-sol, el PSC es proclama vencedor sent la força més votada a tots els col·legis excepte l'escola Catalunya, on s'imposa el PP per només un vot de diferència amb els socialistes. Els populars són segona força a Mira-sol a 200 vots del PSC. Els segueixen Junts, Sumar-ECP i ERC, en cinquena posició després del triomf mirasolenc el 2019. Vox, PDeCAT-Espai CiU i la CUP completen el rànquing mirasolenc.

El PSC també guanya a l'únic punt de votació de les Planes, el barri on hi hagut el major nivell d'abstenció amb un 42%. Sumar-ECP, que es va fer amb la victòria planenca el 2019, se situa en segona posició, seguida del PP, ERC, Vox, Junts i la CUP.

ERC també perd Valldoreix i la Floresta, respecte 2019. Els valldoreixencs han fet més confiança a Junts que guanyen per només 17 vots al PSC. El PP els segueix de prop, i a més distància ja arriben els republicans, Sumar-ECP, Vox i la CUP. Es dona el cas que els tres col·legis del territori han donat la victòria a un partit diferent: l'escola Ferran i Clua (PP), Casal de Cultura (Junts) i EMD (PSC).

A la Floresta, els comuns han consolidat presència i Sumar-ECP millora la segona posició de 2019 i guanya, seguits a poca distància del PSC i amb ERC, Junts, PP, CUP i Vox completant la classificació. La formació de Yolanda Díaz guanya als col·legis del Casino i el pavelló, mentre que el PSC aconsegueix la zona el Centre Sociosanitari.

Si sortim del centre de la ciutat, Mira-sol és el barri on millors resultats obtenen tots els partits i en canvi les Planes és on totes les formacions tenen els resultats més baixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.