Aniol Pros (CUP): 'Si donem suport a JxSí, Mas no serà president'


  • Comparteix:

Aniol Pros de la CUP durant l'entrevista electoral

Aniol Pros de la CUP durant l'entrevista electoral

El membre de la CUP de Sant Cugat Aniol Pros remarca que Artur Mas no serà president si Junts pel Sí necessita el suport de la candidatura que encapçala Antonio Baños després del 27S. Pros defensa la necessitat d'obtenir una majoria abosluta de vots per tirar endavant la Declaració Unilateral d'Independència (DUI).



ESCOLTA-HO

Aniol Pros ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Aniol Pros

Si la CUP dóna suport a Junts pel Sí, Artur Mas no serà president de Catalunya.


Les frases més destacades de l'entrevista:

- 'Governem-nos' és un lema que ho ressumeix tot. Significa que la població no ha de delegar i que ha d'agafar el protagonisme'.

- 'Creiem que el procés d'independència serà un procés natural i no dolorós. Apostem per una declaració unilateral d'independència (DUI)'.

- 'La CUP no contempla una negociació prèvia amb l'Estat espanyol i amb la Unió Europea'.

- 'Ens diferenciem amb Junts pel Sí sobretot perquè la CUP és una candidatura anticapitalista'.

- 'La CUP defensa que, si les eleccions són de caire plebiscitari, la lògica seria que la DUI es pogués declarar per una majoria absoluta de vots'.

- 'Els requisits per donar suport a Junts pel Sí seria respectar el full de ruta de la CUP, sobretot la DUI el més aviat possible i no esperar 18 mesos.'

- 'Si la CUP dóna suport a Junts pel Sí no serà amb Artur Mas com a president de Catalunya'.

- 'La CUP vol una nova manera de relacionar-se econòmicament. Volem sortir de l'euro, sobretot de la Unió Europea, que no significa sortir d'Europa'.

- 'El drama no és sortir d'Europa sinó el que hem de veure és quina Europa estem construint'.

- 'No volem pagar el deute il·legítim perquè s'està carregant a les esquenes de la classe treballadora. Aquest deute no l'hem creat nosaltres'.

- 'S'han de buscar els diners per treballar 30 hores setmanals amb el mateix sou, poder jubilar-se als 60 anys i poder-se agafar un any sabàtic cada 10 anys treballats'.

- 'Tancaríem les empreses de treball temporal perquè no deixen de ser un viver de precarietat i de maltractament cap al treballador'.

- 'Apostem per nacionalitzar la banca'.

- 'No creiem que els Mossos d'Esquadra siguin una policia que subscrigui el model social pel qual apostem. Volem una policia més propera, més de barri i millor preparada'.

- 'L'educació ha de ser pública, gratuïta, de qualitat i en català. L'educació és fonamental per construir un nou país. El mateix passa amb la sanitat'.

- 'L'objectiu és millorar els resultats anteriors i tot el que sigui aconseguir vuit escons cap amunt serien uns bons resultats'.

- 'Sabem que a Sant Cugat baixarem en nombre de vots respecte a les municipals. Benvingut sigui si aconseguim 6.000 vots però dubto que sigui així'.


La propera entrevista és aquest divendres a partir de les nou del matí amb el número 83 a la llista del PSC, el santcugatenc Francesc Aguilà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.