El PP critica la 'politització' del pregó de Festa Major i ERC s'absenta del balcó


  • Comparteix:

L'alcalde diu que els pregoners són lliures per expressar-se

L'alcalde diu que els pregoners són lliures per expressar-se

El Partit Popular ha criticat la 'politització' que, diuen, ha caracteritzat el pregó de la Festa Major d'enguany, a càrrec de Josep Maria Sans Travé. Els populars asseguren que està 'fora de lloc' aprofitar la celebració per fer reclamacions polítiques. De la seva banda, l'alcalde ha assegurat que els pregoners sempre s'han expressat amb llibertat, i que el retorn dels arxius de Salamanca és una demanda que comparteix la majoria de la ciutadania. De la seva banda, els regidors d'ERC s'han abstentat del balcó durant el pregó en senyal de protesta per la presència de la bandera espanyola.

El PP s'ha mostrat molest pel contingut del pregó d'enguany, que qualifiquen de 'polititzat' i 'fora de lloc'. Els populars critiquen que el director de l'ANC hagi aprofitat una festa de tots per acusar el PP i fer una reclamació política. Ho ha dit el regidor del PP Rafael Enríquez.

Rafael Enríquez

Està fora de lloc aprofitar una festa municipal per fer declaracions polítiques.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha contestat que els pregoners tenen absoluta llibertat d'expressió per manifestar allò que desitgin, i ha afegit que reclamar el retorn dels 'papers de Salamanca' és expressar en veu alta una demanda que comparteix la majoria de la ciutadania.

Lluís Recoder

A Sant Cugat hi ha hagut pregoners de tot tipus, i sempre s'han expressat amb llibertat. Parlar dels papers de Salamanca no ha de ser un tema tabú.


D'altra banda, els regidors d'ERC han renunciat a sortir al balcó de l'Ajuntament durant la lectura del pregó com a mostra de protesta pel fet que hi onegés la bandera espanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.