La tradició boliviana es fa un lloc en la Festa Major amb la Rua Caporales


  • Comparteix:

Moment de la cercavila

Moment de la cercavila

La Rua Caporales ha traslladat aquest dijous a la tarda la màxima expressió del folklore bolivià a la Festa Major. La cercavila, organitzada per Bolívia-Sant Cugat, ha vestit els carrers de la ciutat de música i color amb una iniciativa que ha servit per donar a conèixer un dels costums més arrelats al país andí. Mira la rua a Cugat tv

La tradició boliviana s'ha fet un lloc al programa de la Festa Major amb la Rua Caporales, que ha recorregut els carrers de la ciutat des de la plaça d'Octavià en una dansa que representa el país andí. La rua ha atret centenars de santcugatencs en una iniciativa marcada pels ritmes àgils, les acrobàcies i els moviments gràcils dels balladors.

La cercavila, organitzada per Bolívia - Sant Cugat, està formada pels 'caporales', que ballen acompanyats de la seva parella. Així ho ha explicat un dels membres de Bolívia - Sant Cugat, Yerko Prado.

Yerko Prado

Les dones acompanyen els 'caporales' en el ball i s'anomenen 'xolitas'.



La iniciativa, que es fa per primera vegada a Sant Cugat, ha tingut molt bona acollida entre els santcugatencs.

Públic

M'ha agradat molt, no ho havia vist mai. / Està molt bé. / M'he emocionat.



La cercavila ha posat punt final a la plaça de Barcelona, on ha tingut lloc una mostra gastronòmica dels àpats típics de Bolívia. Davant l'èxit de la proposta, l'entitat Bolívia - Sant Cugat té la intenció d'organitzar més iniciatives per donar a conèixer la cultura andina entre els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.