Recoder reclama a la Generalitat que es construeixi, quan abans millor, l'estació de Vullpalleres


  • Comparteix:

L'alcalde vincula el progrés de Sant Cugat a l'existència dels FGC, que compleixen 25 anys

L'alcalde vincula el progrés de Sant Cugat a l'existència dels FGC, que compleixen 25 anys

Coincidint amb el 25è aniversari dels Ferrocarrils de la Generalitat, l'alcalde, Lluís Recoder, ha tornat a reclamar al govern català la construcció, el més aviat possible, de la futura estació de Vullpalleres. Recoder ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l'exposició commemorativa que s'ha fet al Palau Robert de Barcelona. L'alcalde ha volgut destacar també la importància del ferrocarril en el creixement i la prosperitat de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder i la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, han encapçalat la delegació de l'Ajuntament de Sant Cugat a l'acte d'inauguració de la mostra commemorativa del 25è aniversari dels Ferrocarrils de la Generalitat, celebrat a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona i presidit pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall.

L'alcalde ha destacat la importància dels Ferrocarrils per a la nostra ciutat, ja que han millorat les comunicacions amb Barcelona i el Vallès i ha afavorit el creixement i el dinamisme econòmic de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Si som el que som és, en part, perquè estem ben comunicats amb Barcelona i el Vallès. I en això han jugat un paper fonamental els FGC.


Recoder ha recordat, a més, que la línia del Vallès dels FGC està molt lligada des dels seus inicis a la nostra ciutat. I és que l'enginyer canadenc Pearson, el seu creador, també va ser l'autor del golf i de la primera planificació urbanística de La Floresta.

D'altra banda, l'alcalde ha insistit en la necessitat de la nova estació dels FGC a Vullpalleres, que l'Ajuntament va demanar fa 3 anys i que està inclosa en el Pla Director d'Infraestructures del Transport Metropolità. Recoder ha explicat que només falta que la Generalitat autoritzi l'inici de les obres, tot i que encara no hi ha una data concreta.

Lluís Recoder

L'Ajuntament va fer la petició fa 3 anys i FGC va fer els estudis de viabilitat. Ara falta que la Generalitat es decideixi, però no hi ha una data concreta.


La nova estació, que hauria de tenir una connexió amb l'estació de RENFE, donarà servei als veïns dels barris de Sant Domènec, Coll Favà, Can Magí i l'avinguda de Cerdanyola, principalment.

L'exposició 'FGC: 25 anys portant-te endavant' començarà el 28 de setembre un recorregut itinerant que la portarà, entre d'altres indrets, a l'estació de Sant Cugat, que serveix d'intersecció a les dues línies del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.