Recoder celebra que la Generalitat proposi solucions al problema dels residus al Vallès


  • Comparteix:

L'alcalde vol reobrir el debat sobre la taxa de residus

L'alcalde vol reobrir el debat sobre la taxa de residus

L'alcalde s'ha felicitat per la decisió de la Generalitat de construir un dipòsit controlat i quatre noves plantes de tractament de residus per substituir l'abocador de Coll Cardús, que s'esgotarà el 2007. Lluís Recoder aposta per continuar la política de recollida selectiva en origen i es mostra partidari de reobrir el debat sobre la taxa de residus.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet per les solucions proposades pel conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, per resoldre el problema dels residus al Vallès Occidental. En una reunió amb els alcaldes de la comarca, Milà ha explicat que es construiran quatre noves plantes de tractament de residus per substituir l'abocador de Coll Cardús, a Vacarisses, que esgotarà la seva capacitat, previsiblement, el 2007.

Lluís Recoder s'ha felicitat per aquest anunci, i ha destacat el compromís del conseller de consensuar amb els municipis la ubicació de les noves instal·lacions.

Lluís Recoder

Ens indicarà, el mes de gener, on s'ubicarà la nova planta de tractament de residus del Vallès. Em sembla fonamental que la decisió, com ha dit el conseller, sigui consensuada.


Pel que fa a la ubicació de la nova planta de residus, Recoder ha explicat que Sant Cugat no és una de les poblacions candidates, ja que a la nostra ciutat no hi ha espais adequats. De fet, l'estudi realitzat per l'Institut Cerdà que assenyala les possibles ubicacions no inclou Sant Cugat.

A banda de la construcció d'aquestes noves instal·lacions, la Generalitat i els alcaldes de la comarca s'han compromès a minimitzar els residus que van a parar a l'abocador. Per fer-ho, segons l'alcalde, cal incentivar encara més la recollida selectiva i optimitzar les actuals plantes de compostatge, com la de Sant Cugat, i de triatge, com la de Rubí.

D'altra banda, l'alcalde ha apostat per reobrir el debat sobre la necessitat de tornar a implantar una taxa municipal per l'eliminació de residus. Lluís Recoder considera que aquesta taxa no s'ha d'incloure en l'IBI, i es mostra partidari de cobrar en funció dels residus generats.

Lluís Recoder

M'agradaria arribar al que es fa en alguns països europeus, on la gent paga en funció dels residus que genera. Seria un al·licient per fomentar el reciclatge.


Un dels objectius de la taxa, segons l'alcalde, hauria de ser contribuir a finançar un servei que, en els últims anys, s'ha encarit molt. D'aquesta manera, per Lluís Recoder, es podria fer un bon tractament de residus i no es gastarien recursos que es podrien destinar a prestar altres serveis als ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.