El ple aprova el pressupost pel 2005, que ascendeix a 133'5 milions d'euros i incrementa les inversions


  • Comparteix:

La inversió social i el manteniment de la ciutat, principals prioritats

La inversió social i el manteniment de la ciutat, principals prioritats

El ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició, el pressupost per l'exercici 2005. El pressupost consolidat ascendeix a 133,5 milions d'euros, entre Ajuntament, organismes autònoms i societats municipals, un 26% més que en l'exercici anterior. El capítol d'inversions també s'incrementa, d'un 37%, i s'emporta prop de la meitat del total de la despesa prevista. Pel que fa a la presentació de les bases econòmiques del PAM, el tema ha quedat sobre la taula amb la voluntat de debatre el pla en junta de portaveus.

Mantenir la qualitat de vida dels ciutadans, ser eficients en la despesa ordinària i optimitzar els ingressos són els objectius que persegueix el pressupost municipal per al 2005. Així ho ha dit el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, que ha qualificat el projecte presentat per l'equip de govern d'altament inversor i amb una forta càrrega social. L'escoltem.

Jordi Joly

Prioritzem la qualitat de vida, la solidaritat, igualtat i cohesió social, l'atenció al ciutadà, la cultura i la innovació.


Pel que fa a la despesa ordinària, el pressupost incrementarà sobretot les partides de Territori, Serveis Urbans, Medi Ambient i Polítiques Socials i Joventut. El manteniment urbà, que s'ha incrementat d'un 100% en un exercici, s'emporta un total de 13 milions d'euros, un 65% dels quals es destina al centre de la ciutat. Els districtes, que representen el 19% del pes demogràfic de la ciutat, s'emporten el 35% de la despesa ordinària.

En l'apartat de les inversions, el pressupost consolidat preveu destinar més de 60 milions d'euros, un 37% més que en l'exercici anterior, i prioritza el manteniment de la ciutat, les millores de la via pública i el medi ambient. Jordi Joly.

Jordi Joly

El pressupost consolidat d'inversions ascendeix a 60'1 milions d'euros. Es prioritza la inversió social, seguida de la urbanització dels districtes, els edificis municipals i el medi ambient.


Els equipaments socials i sociosanitaris s'emporten les partides més importants, entre les quals hi ha la rehabilitació de la Casa de Cultura per convertir-la en hotel d'entitats, la sala de concerts, l'ampliació de l'escola de música i el Casal de Mira-sol i la rehabilitació de les masies de Torre Blanca i Can Quitèria. La construcció d'habitatge públic és una altra de les prioritats en aquest capítol, i s'emporta 35'5 milions d'euros del pressupost, amb l'inici de la construcció de 646 noves vivendes a càrrec de Promusa.

De forma territorialitzada, el 40% de les inversions beneficien globalment al municipi, el 16% estan localitzades al centre, el 38% a Mira-sol, el 4% a La Floresta i el 2% a Les Planes.

Pel que fa al Pla d'Actuació Municipal 2005-2007, finalment s'ha deixat sobre la taula l'explicació de les bases econòmiques i s'ha arribat a un acord per reconduir el debat en junta de portaveus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.