El ple s'adhereix a la demanda de l'AMTU que el pas del TAV pel corredor vallesà sigui per a passatgers


  • Comparteix:

La petició contempla que els serveis de passatgers i mercaderies comencin a funcionar al mateix temps

La petició contempla que els serveis de passatgers i mercaderies comencin a funcionar al mateix temps

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit adherir-se a l'Acord de l'Associació de Municipis de Transport Urbà (AMTU) que reclama que l'entrada en funcionament dels serveis de mercaderies i passatgers del TAV al seu pas pel corredor vallesà es facin al mateix temps. Així s'ha aprovat durant el ple municipal, a partir d'una moció presentada per CiU i que ha rebut el suport de totes les formacions a excepció dels regidors d'ICV-EA, que s'han abstingut.

El consistori ha decidit sumar-se a l'acord del Comitè Executiu de l'AMTU segons el qual es demana al Ministeri de Foment i també a la Generalitat que impulsin les actuacions necessàries per engegar al mateix temps les línies de mercaderies i passatgers del TGV al corredor vallesà. La decisió s'ha pres en el ple Municipal d'aquest dilluns amb els vots a favor de CiU, ERC, el PP, i el PSC, i amb l'abstenció d'ICV. L'alcalde, Lluís Recoder, explica els avantatges per la mobilitat que suposaria comptar amb una estació del TAV al Vallès.

Lluís Recoder

En el moment en el que es construeixi l'estació vallesana com a estació de passatgers esdevindrà l'estació interiorde Catalunyai dels barcelonins que viuen a Collserola


El soci de Govern de CiU, ERC, també ha donat suport la moció, tot i recordar que els republicans consideren el TAV com un mitjà de transport car i agressiu amb el medi ambient. Per als republicans però, si finalment es tira endavant aquest projecte, millor que compti amb transport de passatgers i no només de mercaderies. Escoltem Eduard Pomar, portaveu d'ERC.

Eduard Pomar

Un és l'elevat cost i l'altre l'impacte ambiental que té sobre el territori


Amb els mateixos arguments s'ha expressat IC-V, tot i que des d'aquest partit han optat per abstenir-se. Pels ecosocialistes hi ha hagut una manca clara de debat social al voltant d'aquest tema i consideren que és un projecte de fort impacte ambiental i amb un elevat cost econòmic. Així ho ha afirmat el regidor d'ICV, Xavier Laborda.

Xavier Laborda

Cal escalfar el debat; hi ha unes despeses descomunals per mantenir els trams establerts perquè les mercaderies es desestabilitzen moltíssim


La moció s'ha tirat endavant per 22 vots a favor i tres abstencions. Ara s'espera que l'AMTU porti la proposta a la Generalitat i al Ministeri de Foment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.