L'Ajuntament reitera el compromís de crear un parc d'habitatge públic de lloguer per als joves de la ciutat


  • Comparteix:

40 joves santcugatencs ja s'estan instal·lant als pisos de la primera promoció pública de lloguer per a joves al carrare Josefina Mascareñas

40 joves santcugatencs ja s'estan instal·lant als pisos de la primera promoció pública de lloguer per a joves al carrare Josefina Mascareñas

Facilitar l'accés al primer habitatge per als joves i potenciar la cultura del lloguer, aquests són alguns dels objectius que s'ha marcat l'equip de govern per aquest mandat. Així ho ha reiterat l'alcalde, Lluís Recoder, durant la inauguració dels primers 40 pisos de lloguer per a joves que Promusa ha fet al carrer Josefina Mascareñas. Els pisos, d'entre 43 i 53 mestres quadrats, han estat adjudicats mitjançant sorteig públic entre els sol·licitants i per un termini de 5 anys improrrogables.

La primera promoció d'habitatge públic de lloguer per a joves ja és una realitat i els primers inquilins dels 40 pisos construïts al carrer Josefina Mascareñas ja s'estan instal·lant en el que serà casa seva durant els propers 5 anys. Es tracta d'habitatges d'entre 43 i 53 metres quadrats i amb un preu de lloguer que oscil·la entre els 187 i els 250 euros.

Amb aquesta promoció, ha explicat l'alcalde, s'ha donat el tret de sortida a una borsa de prop de 200 habitatges de lloguer per a joves que vol generar l'equip de govern durant aquest mandat amb la voluntat de facilitar el primer pas dels joves santcugatencs per emancipar-se. I és que aquesta primera promoció de lloguer per a joves va rebre més de 650 sol·licituds de joves d'entre 18 i 35 anys. Lluís Recoder ha recordat però que aquesta promoció enceta també un altre objectiu: promoure la cultura del lloguer, poc arrelada a casa nostra.

Lluís Recoder

El lloguer és una de les línies decidides d'actuació per part de Promusa. Això ens permetrà tenir uns pisos de propietat constantment per anar resolent necessitats que puguin sorgir i donar una empenta cap a la cultura del lloguer.


L'alcalde ha volgut apuntar també la voluntat de l'Ajuntament de treballar per facilitar l'accés a l'habitatge als diferents col·lectius, a través de noves línies d'actuació que està engegant Promusa com són el lloguer per a gent gran, el lloguer en règim general, o els habitatges de venda amb llistes separades en funció de les necessitats dels ciutadans i les famílies.

De la seva banda, els joves llogaters s'han mostrat molt satisfets per aquesta política d'habitatge que els permet independitzar-se a un preu inferior al de mercat. Tot i reconèixer que potser no serà senzill pagar un lloguer i estalviar per buscar-se una altra vivenda un cop passats els 5 anys, un dels adjudicataris, Cristian Amer, assegura que, com a mínim, és un primer pas.

Cristian Amer

El preu de lloguer és més assequible i els pisos estan bé, són petits però per una o dues persones ja estan bé.


Coincidint amb la inauguració d'aquests pisos de lloguer, també s'han inaugurat els 12 pisos de venda que Promusa ha construït al mateix carrer Josefina Mascareñas. Igual que en el cas dels joves llogaters, els propietaris d'aquests habitatges s'han mostrat molt satisfets per haver pogut accedir a una vivenda a un preu molt més reduït que el de mercat, i han elogiat l'entorn privilegiat del Monestir. Això sí, la seva entrada als pisos no ha estat exempta de problemes com alguna inundació o la dificultat per accedir al pàrquing, uns problemes que des de Promusa ja estan mirant de resoldre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.