L'Ajuntament estableix limitacions urbanístiques al centre per afavorir els usos comercials


  • Comparteix:

Les mesures, aprovades per unanimitat al ple, inclouen dos nivells de restriccions

Les mesures, aprovades per unanimitat al ple, inclouen dos nivells de restriccions

L'Ajuntament ha establert un conjunt de restriccions urbanístiques per afavorir l'equilibri comercial al centre de la ciutat i frenar la proliferació d'entitats financeres i econòmiques a les plantes baixes del casc urbà. En concret, a partir d'ara només es permetrà la implantació de comerços als baixos dels principals carrers de tradició comercial i s'intentarà evitar la concentració d'altres tipus d'establiments a la resta de carrers del nucli.

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una modificació puntual del PGM al centre de la ciutat per tal de regular els usos urbanístics en aquest sector amb l'objectiu de garantir la viabilitat del model comercial de Sant Cugat. La mesura, que es recull en el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC), va a favor d'un tipus de comerç de tipus mediterrani, on els petits i mitjans comerços de tipus familiar donen continuïtat i vitalitat, amb els seus aparadors, als baixos dels edificis del centre.

Per aconseguir aquests objectius i frenar la proliferació de 'zones fredes' comercials amb la instal·lació d'entitats financeres i econòmiques als baixos del centre, s'ha previst un conjunt de restriccions que operaran amb dos nivells d'intensitat. Així ho explica el regidor de Comerç, Josep Romero.

Josep Romero

La restricció total afecta als carrers de vianants de gran tradició comercial, on només es permetran els usos comercials a les plantes baixes. La restricció parcial potenciarà l'ús comercial i limitarà altres usos.


Les restriccions parcials estableixen una distància mínima de 50 metres entre els establiments que no tinguin un ús comercial, de manera que es limitarà la concentració d'establiments de serveis com entitats financeres o ETTs, per exemple.

Tots els grups polítics han donat suport a aquestes mesures, que han qualificat de molt necessàries, tot i que tant el PSC com ICV-EA han mostrat la seva preocupació davant del retard amb què s'han activat. A més, el portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha volgut recordar que el problema de les 'zones fredes' comercials l'ha creat CiU amb la seva gestió del creixement de la ciutat.

Jordi Menéndez

Portem gairebé 5 anys predicant en el desert la necessitat de resoldre aquesta patologia comercial. Donem suport a la iniciativa, però hem de dir que ara CiU vol arreglar allò que ells mateixos han fet malbé.


Des de la Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat, de la seva banda, han rebut amb molta satisfacció aquestes mesures per acabar amb les 'zones fredes'. El president de l'entitat, Josep Lluís Galvany, ha dit que les restriccions aprovades serviran per 'donar vida' al comerç del centre.

Josep Lluís Galvany

Estem totalment d'acord amb aquestes mesures. Necessitem un comerç actiu, que doni vida als carrers durant tot el dia.


D'altra banda, les mesures aprovades també inclouen augmentar la superfície màxima dels locals comercials de planta baixa, dels 600 als 1.500 metres quadrats en el cas dels edificis plurifamiliars, i de 250 a 800 metres quadrats en els unifamiliars. Així, es pretén donar cabuda a establiments de majors dimensions per revitalitzar l'oferta comercial del centre i convertir el casc urbà en un veritable 'centre comercial a cel obert'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.