Sant Cugat tindrà una nova deixalleria


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà una nova deixalleria. L'Ajuntament ha rebut 1 milió d'euros dels Fons Feder de la Unió Europea per tirar endavant aquesta iniciativa. Actualment, l'àrea de Serveis Urbans està estudiant la ubicació d'aquest equipament al costat de la benzinera de la carretera de Cerdanyola.

El creixement de la població ha obligat a l'àrea de Serveis Urbans a crear una segona deixalleria a la ciutat, on poden dipositar residus de ferro, fusta, plàstics, paper i mobles vells. Un cop aprovat el projecte per la UE, que ha donat 1 milió d'euros pel finançament, l'Ajuntament està estudiant una possible ubicació.

En aquest sentit, la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Berta Rodríguez, ha apuntat el solar que hi ha al costat de la benzinera de la Carretera de Cerdanyola. Es tracta d'uns terrenys que permetrien la construcció d'un equipament de 2.500 metres quadrats, que reuniria la mateixes característiques de l'actual deixalleria municipal de Can Calopa.

Berta Rodríguez ha afirmat que la construcció de la nova deixalleria obeeix a la demanda ciutadana:

Berta Rodríguez

Hem de posar tots les mitjans als ciutadans perquè puguin reciclar millor


Uns dels principals residus d'aquest nou equipament són els mobles vells. Sobre aquest tema, Rodríguez ha recordat que la ciutat disposa del servei ENGRUNES que fa la recollida a domicili. La regidora popular ens dóna més detalls:

Berta Rodríguez

El servei d'engrunes s'encarrega de reaprofitar els mobles vells


D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Cugat acaba de signar un conveni de col·laboració amb el conseller de medi ambient, Ramon Espadaler, dins el marc del projecte PROGREMIC. La iniciativa, promoguda per diverses entitats comercials, té l'objectiu d'impulsar la generació mínima de residu. Aquest projecte s'aplicarà a la ciutat en el darrer trimestre de l'any i finalitzarà al desembre de 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.