La companyia de serveis ambientals 'La Vola' farà la segona diagnosi ambiental de la ciutat


  • Comparteix:

El ple dilluns debatrà la creació de la Comissió de Seguiment del Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local

El ple dilluns debatrà la creació de la Comissió de Seguiment del Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local

L'empresa de serveis ambientals 'La Vola' és la responsable de fer la segona diagnosi ambiental de la ciutat, prevista dins el pla d'acció de l'Agenda 21 Local. Així ho ha aprovat la Junta de Govern, després d'estudiar les cinc ofertes que s'havien presentat. El termini per tenir enllestit l'estudi és d'entre 4 i 5 mesos i el pressupost és de quasi 12.000 euros. D'altra banda, dilluns es portarà a aprovació del ple la constitució de la comissió de seguiment que ha de vetllar per la correcta aplicació del Pla d'Acció de l'Agenda 21.

L'objectiu d'aquesta segona diagnosi, contemplada dins el Pla d'Acció de l'Agenda 21, és actualitzar la que es va fer l'any 2001 i, fins i tot, poder-hi incorporar nous paràmetres o propostes que hagin anat sorgint al llarg d'aquests anys. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Es va creure important, després de fer 3 anys fer una segona diagnosi per veure quina evolució ha tingut la ciutat a nivell medi ambiental des de la primera que es va fer al 2001 i per incorporar nous criteris a tenir en compte.


Pomar ha afegit que, de les cinc empreses que s'han presentat per dur a terme aquest estudi, finalment s'ha optat per la companyia de serveis per la sostenibilitat 'La Vola' tant pel pressupost i la qualitat de la seva proposta com perquè es tracta d'una empresa de solvència contrastada i amb experiència en aquest tipus de diagnosis.

Eduard Pomar

És una empresa que ja ha fet diagnosis en altres ajuntaments i per tant, té un coneixement molt profund del tema que se'ls hi encarrega, i que ha treballat molt tots els temes de sostenibilitat des de diferents punts de vista.


Ara l'empresa tindrà un termini d'entre 4 i 5 mesos per fer la diagnosi, una tasca que compta amb un pressupost d'11.948 euros.

D'altra banda, el proper dilluns es portarà a aprovació del ple municipal la creació de la Comissió de Seguiment que haurà de vetllar pel correcte desenvolupament de l'Agenda 21 i prioritzar les accions que cal dur a terme. La proposta és que aquesta comissió estigui formada per representants de tots els grups polítics amb representació al consistori, representants de l'EMD de Valldoreix i representants del món empresarial, de les associacions de veïns, del món educatiu i de les principals entitats i associacions de la ciutat vinculades amb la sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.