Les torres d'alta tensió de Sant Cugat podrien desaparèixer cap a mitjans del 2007


  • Comparteix:

L'alcalde i la presidenta de l'EMD han manifestat la seva satisfacció per un acord que dóna resposta a una antiga demanda del municipi

L'alcalde i la presidenta de l'EMD han manifestat la seva satisfacció per un acord que dóna resposta a una antiga demanda del municipi

L'eliminació de la línia d'alta tensió que creua Sant Cugat i el soterrament de les línies de mitja tensió del municipi podrien ser una realitat d'aquí un any i mig. Així ho han acordat Fecsa-Endesa, l'Ajuntament i l'EMD, a canvi de la cessió d'un terreny municipal per construir una subestació elèctrica. Totes aquestes actuacions costaran 10,5 milions d'euros que finançaran entre la companyia elèctrica, les dues administracions locals i la Generalitat.

Tal i com ja havia avançat l'alcalde, l'acord amb Fecsa contempla la cessió d'un terreny municipal de més de 5.000 metres quadrats a tocar de l'autopista AP-7 perquè la companyia pugui fer una subestació elèctrica. A canvi, l'empresa soterrarà les línies de baixa i mitja tensió i eliminarà l'única línia d'alta tensió que creua el municipi, desviant el subministrament elèctric per altres línies de l'entorn.

Totes aquestes actuacions costaran 10,5 milions d'euros, dels quals la meitat els aportarà la mateixa Fecsa-Endesa. La resta anirà a càrrec de l'Estat i la Generalitat, amb 2,7 milions, i de l'ajuntament i EMD, que posaran 2,5 milions. A més, Valldoreix assumirà 600.000 euros més, pels quals ja ha demanat una subvenció als Fons Feder de la Unió Europea.

Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha manifestat la seva satisfacció per poder donar resposta, per fi, a una reclamació històrica de Sant Cugat i Valldoreix.

Lluís Recoder

Tot això ens permet poder asseure'ns i signar i contemplar un horitzó a mitjà termini de desaparició de la línia. D'aquesta manera, aconseguim una reivindicació antiga de Valldoreix, Mira-sol i el conjunt del municipi


En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, que s'ha felicitat pel fet d'haver trobat una solució imaginativa que permeti, finalment, treure la línia d'alta tensió. Turu ha remarcat també que això suposarà un pas endavant per continuar treballant en benefici del municipi.

Montserrat Turu

Això a Valldoreix ens permetrà plantejar-nos tirar endavant el pla especial de centralitat. A l'Ajuntament i Valldoreix ens permetrà plantejar-nos la urbanització de l'avinguda Baixador, i crec que els veïns ho agrairan molt


Pel que fa al calendari, el plens de Sant Cugat i Valldoreix hauran de ratificar la setmana vinent els termes de l'acord, que podrien signar a mitjans de gener Fecsa-Endesa, l'Ajuntament, l'EMD, Red Eléctrica Española i la Generalitat. Fet això, la companyia elèctrica tindrà 6 mesos per presentar els projectes de soterrament de la mitja tensió i d'eliminació de l'alta tensió, i un any per executar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.