El secretari general d'Habitatge de la Generalitat destaca la tasca de l'Ajuntament per promoure l'habitatge públic


  • Comparteix:

Ricard Fernàndez ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d ela nova Oficina Local de l'Habitatge

Ricard Fernàndez ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d ela nova Oficina Local de l'Habitatge

Sant Cugat ja compta amb una Oficina Local d'Habitatge situada provisionalment a la plaça Lluís Millet. Aquesta oficina, gestionada per Promusa, centralitzarà tota la informació i els tràmits relatius a aquest tema entre ells una borsa d'habitatge de lloguer. Durant la inauguració d'aquest espai, el secretari general d'Habitatge de la Generalitat ha destacat la tasca que està fent l'Ajuntament pel que fa a polítiques d'habitatge públic.

Informar-se i assessorar-se de manera ràpida sobre les promocions de PROMUSA o sobre els tipus d'ajudes que concedeix la Generalitat en matèria d'habitatge són alguns dels serveis que ofereix la nova Oficina Local d'Habitatge, inaugurada aquest dimecres.

Una de les principals funcions d'aquesta oficina serà però impulsar la borsa d'habitatge de lloguer, que es nodrirà d'aquells pisos buits de la ciutat que, mitjançant unes ajudes específiques de la Generalitat, puguin rehabilitar-se i entrar al mercat de lloguer Així ho ha explicat el secretari general d'Habitatge, Ricard Fernàndez, que ha afegit que el govern català ha obert amb aquesta finalitat 80 oficines similars arreu del país.

Ricard Fernàndez

Omplir pisos buits és la nostra prioritat. Els habitatges tenen una funció són perquè hi visqui algú i per això hem creat les Borses d'habitatge, una a Sant Cugat.


Les ajudes del govern català estan destinades principalment a fer obres de millora en els immobles, i poden arribar fins als 6000 euros. En aquests casos, el pis passarà a disposició de l'administració, que s'encarregarà de llogar-lo a un preu inferior al del mercat i durant un màxim de 5 anys. A més, amb la nova Llei de l'Habitatge es crearà també un registre únic que permetrà als ciutadans accedir a les promocions locals i de la generalitat des de la mateixa Oficina d'Habitatge de la seva localitat.

Ricard Fernàndez ha assegurat que l'objectiu és prioritzar i potenciar l'habitatge públic, i ha aprofitat per elogiar les polítiques que es fan des de fa anys a la nostra ciutat, a través de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha mostrat molt satisfet d'aquest reconeixement, remarcant que l'objectiu és que al 2007 el 8,5% dels santcugatencs visquin en un pis de promoció pública. Recoder ha recordat però que des de l'ajuntament es fa tot el possible per buscar respostes a un problema que és d'àmbit més general.

Lluís Recoder

Que el secretari General d'habitatge digui que a tots els barris de Sant Cugat hi ha habitatge públic i no com a altres llocs on s'han construït barris sencers d'aquest tipus d'habitatge és una satisfacció


D'aquí a uns mesos l'Oficina Local d'habitatge es traslladarà al costat de les oficines de Promusa a l'avinguda Torreblanca, un cop es traslladi el centre de salut mental que hi ha al mateix edifici. L'horari d'atenció al públic i des dilluns a dijous matí i tarda i divendres al matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.