La nova plaça del Rei recuperarà la xurreria i incorporarà un quiosc i una terrassa-bar


  • Comparteix:

El regidor de Comerç, Josep Romero, diu que l'objectiu és evitar una 'zona freda'

El regidor de Comerç, Josep Romero, diu que l'objectiu és evitar una 'zona freda'

La remodelació de la plaça de Rei convertirà aquest espai en un nou nucli d'activitat i incorporarà nous establiments comercials, com un quiosc, una xurreria i un bar amb terrassa. El regidor de Comerç, Josep Romero, ha explicat que la intenció del projecte, que ara està en fase d'aprovació inicial, és afavorir la continuïtat entre les dues bandes del Monestir i evitar que la plaça del Rei sigui una 'zona freda comercial'.

Acabar amb les anomenades 'zones fredes' i afavorir la continuïtat de l'eix comercial del centre de la ciutat són dos dels objectius prioritaris del Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC), que es va aprovar al ple municipal del maig de l'any passat. Precisament aquests dos objectius conflueixen en l'actuació de remodelació de la plaça del Rei, un projecte que ara està en fase d'aprovació inicial i que està elaborant l'àrea de Territori.

Des del punt de vista de la dinamització del comerç, la remodelació ha de servir per revitalitzar una zona que, ara per ara, fa de 'barrera física' entre les dues bandes del Monestir, en perjudici del barri de l'avinguda Cerdanyola. El regidor de Comerç, Josep Romero, explica que l'objectiu del projecte és acabar amb aquesta 'zona freda' i donar-li vida a la zona.

Josep Romero

Volem que sigui una zona de trànsit entre la part del davant del Monestir i la zona de l'avinguda Cerdanyola. Ara és una zona freda, volem que hi hagi activitat i que tingui vida.


En concret, el projecte preveu instal·lar nous establiments comercials en forma de quioscos de petites dimensions, que es destinaran a recuperar la xurreria que hi havia en aquesta zona i a construir un quiosc de premsa, una terrassa-bar i possiblement una floristeria.

Josep Romero

Seran establiments petits, quioscos que tindran un caràcter singular. Hi haurà una terrassa-bar, una xurreria com la que hi havia històricament, un quiosc i potser una floristeria.


Algunes entitats, com l'Associació de Comerciants del barri del Monestir, ja han presentat les seves al·legacions i esmenes al projecte, que ha entrat en fase d'aprovació inicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.