L'Ajuntament ja ha posat 25 multes per llençar les bosses d'escombriaires fora del contenidor


  • Comparteix:

L'objectiu és posar fi a aquests comportaments incívics dels ciutadans

L'objectiu és posar fi a aquests comportaments incívics dels ciutadans

L'Ajuntament ha tramitat, des de primers de maig, 25 sancions per llençar les escombraries fora dels contenidors. Des de fa 2 mesos, el consistori disposa d'una patrulla mixta formada per un policia municipal i una treballadora de Serveis Urbans que es dedica a localitzar aquestes bosses dipositades fora de lloc per intentar identificar els responsables i sancionar-los amb multes que poden anar dels 90 als 300 euros.

Abans que res, aquesta patrulla mixta comprova que el contenidor estigui buit i que la palanca per obrir la porta funcioni correctament. Una vegada verificat el correcte funcionament, la patrulla procedeix a inspeccionar el contingut de la brossa per tal de localitzar elements que ajudin a identificar el propietari. Quan s'han trobat les pistes i elements necessaris, es comença a cursar la sanció en el mateix moment.

Aquesta última fase sancionadora, és segons el regidor de Civisme, Jordi Puigneró, una acció més dins la campanya de civisme que està fent l'Ajuntament.

Jordi Puigneró

És un acció més del programa de civisme en que després de la informació es passa a la fase més dura que és la sanció.


Aquest procediment per identificar actes incívics d'aquestes característiques ja s'havia dut a terme de forma informal en altres ocasions i ara s'ha decidit institucionalitzar-ho. D'aquesta manera, l'ordenança municipal estableix unes infraccions que van des dels 90 euros, en el cas que la bossa estigui just fora del contenidor, i fins als 300.

La regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que els ciutadans 'demanem a la l'Administració que faci el possible' per identificar els infractors i aquest procediment és el més indicat per trobar-los.

Cristina Paraira

Hi ha un policia que dóna fe de l'acte. Senzillament les proves necessàries per identificar-lo i sancionar-lo.


Des del Consistori s'han localitzat punts especialment conflictius com els carrer Rosselló i Doctor Murillo, l'Avinguda Cerdanyola o Can Cabassa. En aquest últim, l'Ajuntament ha enviat, fins i tot, cartes als veïns per evitar aquests comportaments incívics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.