L'ofrena a Rafael Casanova obrirà els actes institucionals de l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Els partits polítics amb representació al consistori i algunes associacions participaran dilluns a la tradicional ofrena floral a l'escultura de Rafael de Casanova en motiu de la Diada Nacional. L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que la celebració de l'Onze de Setembre a Sant Cugat tindrà, un any més, un sentit festiu i reivindicatiu.

Els grups polítics municipals, juntament amb diferents associacions i entitats, obriran els actes de la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral a l'escultura de Rafael de Casanova. L'ofrena institucional es farà a les 10 del matí i serà el tret de sortida de les diferents activitats que recordaran la defensa de Barcelona davant l'ofensiva de les tropes borbòniques.

L'alcalde Lluís Recoder ha recordat el caràcter festiu i reivindicatiu de la celebració.

Lluís Recoder

La Diada nacional de Catalunya intentem que tingui un doble caràcter: festiu i també reivindicatiu de tot allò que li falta per ser un país nacionalment ple.


Els actes institucionals de l'Onze de Setembre continuaran amb el parlament de l'alcalde a la plaça de Barcelona, al punt del migdia. Aquest acte anirà acompanyat de l'actuació dels solistes de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, que interpretaran 'Els Segadors'.

El programa continuarà a la tarda, amb una ballada de sardanes amb la Principal del Llobregat al Centre Social i Sanitari de la Floresta, a les cinc de la tarda. La cobla es traslladarà a les set del vespre a la plaça d'Octavià, per donar pas una hora més tard a la conferència de l'historiador Josep Maria Figueres, titulada 'Les visites de Lluís Companys a Pins del Vallès'. La xerrada tindrà lloc al Museu.

Paral·lelament, el consistori segueix repartint gratuïtament 5.000 senyeres per penjar-les als balcons i finestres de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.