La ciutat recupera la font que hi havia a la plaça d'Octavià a finals del segle XIX


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder al costat de la nova font de la plaça del Monestir

L'alcalde Recoder al costat de la nova font de la plaça del Monestir

L'Ajuntament ha recuperat la font de finals de segle XIX que fins l'any 1962 va presidir la plaça d'Octavià. Després d'un treball de recerca i la col·laboració ciutadana s'ha fet una rèplica exacta que permet recuperar un dels elements de la memòria històrica de la ciutat.

Emmig d'una gran expectació per part de molts santcugatencs i sancugatenques de tota la vida, s'ha descobert la nova font que presidirà a partir d'ara la Plaça d'Octavià i que és una reproducció - de 5 metres d'alçada i una tona de pes - de la font de finals del 1800.

Per l'alcalde aquesta font permetrà recuperar la memòria històrica de la ciutat i retornar els records d'infantesa a molts veïns:

Lluís Recoder

Hi ha gent molt contenta perquè han recuperat la font de la seva infantesa


El propietari de l'estanc de la plaça del Monestir, Pere Vilarasau, Josep Ma. Casas, i les fotografies de Joan Cabanas recollides en el llibre de Frederic Cabanas han estat testimonis de gran valor a l'hora de construir la reproducció. Per molts santcugatencs veure la font els ha permès reviure part del seu passat:

Ciutadanes

A la nostra infància vàrem disfrutar molt en aquesta plaça


La seva construcció, per un preu de 36.000 euros, ha anat a càrrec de l'empresa sabadellenca Fundició Ros. Recoder ha volgut aclarir que no es tracta d'una reproducció de la font que es va retirar durant les obres de remodelació de la plaça del Monestir, que datava del 1962, sinó de la font primigènia de finals del segle XIX.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.