L'Ajuntament se suma al Dia Mundial contra la Violència domèstica amb un ampli ventall d'activitats


  • Comparteix:

Es presentarà un informe sobre la violència de gènere a la ciutat.

Es presentarà un informe sobre la violència de gènere a la ciutat.

Sant Cugat se suma al Dia Mundial contra la Violència Domèstica, el dia 25, amb un ampli ventall d'activitats. Coincidint amb aquesta celebració, l'ajuntament presentarà l'informe sobre la lluita contra els maltractaments a les dones a la ciutat. El programa contempla, per segon any consecutiu, la posada en marxa a partir del mes de gener, dels tallers de prevenció de la violència als instituts i centres de secundària.

Prop de dos milions de dones d'entre 15 a 40 anys pateixen maltractaments físics i psicològics al nostre país. Fins a principis de novembre, han mort 58 dones víctimes de la violència de gènere.
Per posicionar-se, una vegada més, contra aquesta greu situació, l'ajuntament s'adhereix al 'Dia Mundial contra la lluita de la violència domèstica' que se celebra el proper 25 de novembre. Segons la regidora d'Igualtat i Acció Cívica, Marta Subirà, l'administració també s'ha de comprometre en buscar mesures per reduir aquest fenomen.

Marta Subirà

Les administracions públiques tenim la responsabilitat i l'obligació de donar ressó de la violència domèstica.


La celebració del 'Dia Mundial contra la lluita de la violència de gènere' se centrarà en la presentació d'un informe sobre la lluita contra la violència domèstica a la ciutat.
Les primeres activitats que s'han organitzat començaran el 22 de novembre amb una tèrtulia -debat sota el títol "Dones al món construint pau" i l'estrena de l'obra "Àtic" a càrrec del grup santcugatenc "FilaZero".
A partir de gener, s'oferiran, per segona vegada consecutiva, els tallers de prevenció de la violència als instituts i als centres de secundària. Un conjunt d'activitats, segons Subirà, amb l'únic objectiu de sensibilitzar la ciutadania del problema.

Marta Subirà

La finalitat és la sensibilització i la prevenció. Com més coneixement tenen els ciutadans, s'eviten més casos de maltractaments.


Recordem que des de fa gairebé tres anys, l'ajuntament va posar en marxa una comissió per la Lluita contra els Maltractaments Familiars i la Violència Domèstica que treballa per erradicar aquest fenomen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.