L'Ajuntament habilita 30 punts de recollida dels arbres de Nadal al centre i els districtes


  • Comparteix:

Es recollen arbres i també ampolles de cava.

Es recollen arbres i també ampolles de cava.

L'Ajuntament habilita a partir d'avui 30 punts de recollida d'arbres de Nadal perquè els ciutadans puguin dipositar els avets que durant les festes han decorat les llars santcugatenques. D'altra banda, també es poden deixar les ampolles de cava buides a un dels 13 comerços del centre, Valldoreix i la Floresta que s'han adherit a la campanya. Les ampolles es poden dipositar tot l'any mentre que els arbrets s'hauran de deixar en els punts de recollida fins el 2 de febrer.

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament ha habilitat una trentena de punts de recollida d'arbres de Nadal, amb l'objectiu que aquests no es llencin als contenidors i es reaprofitin ja sigui a la planta de compostatge o bé replantant els que estiguin en bones condicions.

Per al tècnic de Medi Ambient del consistori, Sergi Cantó, aquesta iniciativa ha tingut molt bona acollida durant aquests darrers tres anys.

Sergi Cantó

Això ho vam començar a fer per tenir un punt on dipositar aquests arbres i que la gent no els llencés al contenidor. L'any passat en vam recollir prop de 500.


D'altra banda, també s'engega una recollida d'ampolles de cava per tal de fomentar l'estalvi energètic i de matèries primeres ja que una ampolla de cava es pot reutilitzar fins a 40 vegades.

Aquesta recollida la fa una empresa d'economina social que té un local a Sant Cugat, Fundació Engrunes, que les venen a una empresa especialitzada en el rentat d'envasos que les reven a les caves catalanes.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels comerços adherits. Les ampolles les podeu portar tot l'any a aquests establiments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.