ERC proposa un pacte nacional en matèria de salut


  • Comparteix:

Reduir les llistes d'espera i millorar la situació dels professionals de la medicina són les prioritats d'ERC en matèria de sanitat. Els republicans consideren que per millorar aquestes qüestions cal establir un pacte nacional de salut. Així ho ha explicat Manel Balcells, vicesecretari de coordinació d'ERC.

L'exconseller d'Universitats i Recerca ha explicat que és imprescindible fer un pla de xoc per reduir a la meitat les llistes d'espera. Balcells ha afegit que és prioritari per a ERC solucionar la situació dels professionals de la medicina. Els republicans consideren que els metges han de cobrar més i millorar la seva formació professional.

Manel Balcells

Una és les llistes d'espera. S'ha de fer un pla de xoc i ho posarem en qualsevol pacte de govern. També s'ha de millorar la situació dels professionals perquè està molt tensionada.


Segons Manel Balcells, per fer tot això cal un sistema nacional de salut. Per al polític republicà, no és només qüestió de diners, sinó d'estructures.

Manel Balcells

Cal fer un sistema nacional de salut i buscar els instruments per fer tot això. No podem dir posem tants diners i rebaixem les llistes d'espera. Si féssim això, faríem més del mateix.


La reordenació de les urgències en els Centres d'Atenció Primària, la millora de la comunicació entre els CAPs i els hospitals i l'augment de la qualitat del sistema sanitari són algunes de les propostes en matèria de sanitat que fan des d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.