Endavant organitza un cicle de xerrades 'Per canviar-ho tot'


  • Comparteix:

Els membres d'Endavant Marc Bonfill i Oriol Sánchez en un moment de la presentació del cicle de xerrades.

Els membres d'Endavant Marc Bonfill i Oriol Sánchez en un moment de la presentació del cicle de xerrades.

El col·lectiu Endavant ha programat el cicle de xerrades 'Per canviar-ho tot' amb l'objectiu d'analitzar el procés sobiranista des d'una visió marxista, independentista i feminista. El cicle s'obrirà aquest dijous amb la xerrada 'Els Països Catalans més enllà del 9-N'. L'activitat tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al Terra Dolça i un cop acabada es farà un seguiment per televisió del desenllaç del referèndum escocès.

El cicle organitzat per Endavant pretén oferir eines d'anàlisi a la població per entendre les potencialitats del procés sobiranista, la seva importància i les seves limitacions. El membre d'Endavant Oriol Sánchez ha explicat que volen oferir una alternativa al model de país que proposa CiU.

Oriol Sánchez

Alguns discursos unitaris de 'primer discutim la independència i després ja ens arreglarem' són una fal·làcia. Sota aquest paraigua CiU ens està colant el seu model d'independència. El model de les retallades, l'austeritat i l'estalvi.


Segons Endavant, la ruptura amb l'Estat espanyol dóna una oportunitat per crear una societat més justa per a les classes populars i treballadores de Catalunya, en detriment dels grans empresaris, polítics i banquers.

Oriol Sánchez

És una oportunitat per repensar i per canviar-ho tot. Volem aprofitar aquest moment de ruptura per aconseguir el model de país que ens interessa a les classes populars i a la gent treballadora.


La primera ponència, 'Els Països Catalans més enllà del 9-N', tindrà la presència del cantautor i activista cultural valencià Feliu Ventura, la militant d'Esquerra Independentista de Mallorca Irene Jaume i el president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, Carles Riera.

La segona cita, 'La desobediència com a eina de lluita de les classes populars', tindrà lloc al Casal Popular la Guitza el 17 d'octubre. Hi haurà les intervencions de l'historiador i portaveu nacional d'Endavant, Abel Caldera, i el secretari general de la CGT i insubmís al servei militar obligatori, Ermengol Gassiot.

L'última xerrada, 'El futur procés constituent: la independència per canviar-ho tot', es farà al Terra Dolça el 30 d'octubre. Hi intervindran el membre del seminari d'economia crítica Taifa, Josep Manel Busqueta, i la diputada de la CUP Isabel Vallet.

Totes les xerrades tindran lloc a dos quarts de vuit de la tarda i seran gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.