Guia pràctica per votar el 9N a Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell promocional del 9N

Cartell promocional del 9N

69.249 santcugatencs majors de 16 anys tindran dret a vot aquest diumenge en el procés participatiu del 9N. Els cinc instituts públics de la ciutat estaran oberts, de nou del matí a vuit del vespre, per poder-hi dipositar el vot amb prèvia presentació del DNI. El consistori ha organitzat un dispositiu per facilitar el desplaçament als punts de votació durant el procés participatiu del 9N. Les línies d'autobús L3, L4 i L11 funcionaran com un dia feiner. El 010 i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) estaran oberts durant el cap de setmana amb treballadors municipals voluntaris i s'habilitarà una senyalització per arribar als cinc espais de votació.

Qui podrà votar?
A Sant Cugat podran votar un total de 69.249 ciutadans, segons dades del consistori. És a dir, tots aquells santcugatencs que siguins majors de 16 anys i que tinguin DNI vigent amb adreça al municipi. Els ciutadans comunitaris i els extracomunitaris també poden participar-hi.

Per aquesta consulta no hi ha cens previ. El registre de participació es farà el mateix dia de la votació, just abans de dipositar el vot. Es farà manualment prenent nota del nom del votant. Les dades s'introduiran en un ordinador per evitar que hi hagi duplicitat de vot.

On es podrà votar?
A Sant Cugat hi haurà cinc punts de votació, els cinc instituts públics de la ciutat. Per tant, els votants s'hauran de desplaçar als instituts Arnau Cadell, Angeleta Ferrer, Joaquima Pla i Farreras, Leonardo da Vinci i el que hi ha al Centre d'Alt Rendiment (CAR). Tots els espais són de titularitat de la Generalitat.

Per saber on es pot votar, cal fer la consulta a la web Participa2014.cat Serà l'adreça del DNI vigent la que determini el lloc de votació.

Quin document s'haurà de portar?
Per votar s'haurà de presentar el carnet d'identitat espanyol (DNI) en vigència, on consti el domicili de Catalunya. En el cas dels ciutadans comunitaris, hauran de portar el passaport i el volant d'empadronament. En el cas dels extracomunitaris, caldrà presentar la targeta d'identitat d'estrangeria (TIE).

Com es podrà arribar als punts de votació amb transport públic?
El consistori ha organitzat un dispositiu especial per facilitar el desplaçament als punts de votació durant el procés participatiu del 9N. Les línies d'autobús L3, L4 i L11 funcionaran com un dia feiner. Els veïns de la Floresta i les Planes que els toqui votar a l'institut Arnau Cadell hi podran anar a través de les línies L3 i L4. Els veïns de Mira-sol que els toqui votar a l'institut Leonardo da Vinci o a l'Angeleta Ferrer s'hi podran traslladar a través de la línia L11.

De la seva banda, l'EMD ha habilitat un servei especial d'autobús perquè els veïns que han de votar al Leonardo da Vinci puguin desplaçar-se amb facilitat. Aquesta línia, amb freqüència de pas d'uns 25 minuts, estarà operativa de nou del matí a nou del vespre i sortirà des de l'estació de FGC. Des d'allà es dirigirà al centre educatiu a través de l'Hospital General i el carril lateral de via B-30. Abans, però, s'aturarà a totes les parades de les línies habituals dels busos de Valldoreix que es troben a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, la plaça de Mas Roig, l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer, la plaça dels Ocells, l'avinguda de l'alcalde Ramon Escayola, el passeig Rossinyol i el passeig del Nard.

Existeixen alternatives al transport públic i/o privat?
L'ANC de Sant Cugat ha organitzat una flota de 'taxis voluntaris' per facilitar a les persones amb mobilitat reduïda la participació en el 9N. Els santcugatencs que vulguin participar-hi han d'omplir un formulari a través de la pàgina web de l'ANC indicant si volen fer de taxista o necessiten un vehicle.

Si tinc dubtes durant el cap de setmana, qui me'ls podrà resoldre?
El 010 i l'OAC estaran oberts amb treballadors municipals voluntaris per atendre la ciutadania: dissabte de nou del matí a una del migdia i diumenge de nou del matí a vuit del vespre. També s'habilitarà una senyalització als espais de votació habituals (els que s'han utilitzat en les anteriors eleccions) per redirigir els ciutadans als cinc instituts que s'han habilitat com a punts de votació del 9N.

Quan es podrà votar?
Tot i que la principal jornada de votació serà diumenge, es podrà votar també durant els 15 dies després, exactament fins el 25 de novembre. Si es vol votar a partir de dilluns 10 de novembre, els santcugatencs s'hauran d'adreçar a una de les set delegacions territorials de la Generalitat que hi ha repartides al Principat. Són a Barcelona, Manresa, Girona, Tortosa, Lleida, Tarragona i Tremp. Per votar els dies posteriors en aquestes delegacions no caldrà presentar cap tipus de justificant.

On podran votar els santcugatencs a l'estranger?
Els santcugatencs que durant aquest 9N o els dies posteriors no puguin votar a Catalunya ho podran fer en 17 punts de votació repartits en diversos països del món, que corresponen a les delegacions que té el govern a l'estranger. Són Berlín, Brussel·les, París, Milà, Londres, Mont-real, Nova York, San José, Buenos Aires, São Paulo, Bogotà, Mèxic, Santiago de Xile, Tòquio, Hong Kong, Sydney i Copenhaguen.

On podran votar els santcugatencs que viuen a la resta de l'Estat espanyol?
No hi haurà cap punt de votació a cap ciutat espanyola i, per tant, qualsevol santcugatenc que vulgui votar s'haurà de desplaçar a Catalunya. Amb tot, només podran votar el 9N els santcugatencs que en el seu DNI hi consti residència a Catalunya.

On podran votar els santcugatencs que viuen en altres territoris dels Països Catalans?
El govern ha habilitat finalment un lloc de votació a Perpinyà (Casa de la Generalitat) i un altre a Andorra la Vella (avinguda Príncep Benlloch, 25).

Quan i com es farà l'escrutini?
Es farà durant la nit de diumenge a dilluns. Els resultats provisionals s'anunciaran al llarg del dilluns. Els definitius, que inclouran els dels qui hagin votat a les delegacions territorials, se sabran, com passa en més processos electorals, al cap de dues setmanes.

On podré seguir la jornada de votació?
Cugat.cat oferirà durant tota la jornada de diumenge una programació especial i un seguiment exhaustiu de la jornada de votació a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.