La línia de Molt Alta Tensió de Collserola, a debat avui a Valldoreix


  • Comparteix:

Una sessió anterior de la Junta de Veïns de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Una sessió anterior de la Junta de Veïns de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

CiU-Actuem i la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) presentaran aquest dijous a la junta de veïns del territori una moció conjunta d'oposició a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Collserola. Durant la sessió també es portaran a debat tràmits administratius d'ordre econòmic.

Com ja va fer el ple de Sant Cugat, Valldoreix portarà a aprovació el rebuig a què Red Eléctrica Española vulgui crear 'una autopista elèctrica de màxim voltatge' travessant Collserola sense tenir un debat previ amb les ciutats afectades ni amb el consens de la ciutadania. Segons la moció, la demanda d'energia actual i les necessitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no justifiquen la necessitat 'urgent' d'executar el projecte, que hauria d'unir les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet amb una connexió de 400.000 volts de tensió.

La MAT a Collserola
El 2007 Barcelona va patir durant l'estiu episodis de manca de corrent elèctric a algunes zones de la ciutat. Red Eléctrica Española, propietària de la xarxa de distribució, va fer públic que la resolució de situacions futures passava per la construcció de diferents connexions entre centrals elèctriques amb línies de corrent de Molt Alta Tensió (MAT) a 400.000 volts de tensió.

Un dels trams de MAT projectats unia les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i la de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta connexió va rebre, llavors, el nom de la MAT de Collserola, ja que es proposava travessar el parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.