L'ANC local s'implicarà a fons per a les plebiscitàries amb candidatura unitària


Temes relacionats

L'ANC de Sant Cugat marca el seu posicionament per a les eleccions (24/nov/14)


  • Comparteix:

La reunió ha aplegat més de 500 membres de l'ANC

La reunió ha aplegat més de 500 membres de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aposta per avançar les eleccions al Parlament i convertir-les en uns comicis plebiscitaris amb una candidatura sobiranista 'unitària i transversal'. Aquest és el full de ruta que l'ANC ha presentat aquest dissabte i davant el qual la delegació local assegura que s'implicarà 'a fons' per aconseguir-lo.

Després del 9N, que l'ANC ha qualificat de punt de no retorn cap a la independència, l'entitat ha marcat el seu full de ruta sota la Declaració de Cornellà. Aquest document aplega set punts principals que aquest dissabte ha fet públics en un acte a Cornellà de Llobregat. Entre ells, l'ANC reclama 'el més aviat possible', si pot ser al febrer, la convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries amb una candidatura unitària per tenir el nou Parlament constituït la primavera vinent.

És per això que l'ANC s'ha compromès a implicar-se 'a fons' perquè sigui possible la configuració d'una candidatura d'aquestes característiques. El coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Manel Porta, ha explicat que la delegació local serà present en aquest repte de manera activa i en l'objectiu d'ampliar la majoria social.

Manel Porta

Treballarem per augmentar la base social i per aconseguir aquesta unió de cara a les eleccions plebiscitàries, que volem que es facin aviat.


En aquest sentit, l'ANC valora la proposta del president de la Generalitat com un pas endavant, ja que considera les eleccions plebiscitàries com 'el camí definitiu per obtenir un mandat democràtic clar i definitiu'. Per això insta a mantenir els espais unitaris de treball amb l'objectiu d'avançar en el procés.

La trobada de l'ANC ha aplegat més de 500 coordinadors de les assemblees territorials, sectorials i exteriors, entre ells el representant de Sant Cugat Manel Porta. La delegació local es va reunir fa 10 dies per acordar el seu posicionament en aquesta trobada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.