El PSC vol que el ple es posicioni en contra de la llicència esportiva única


Temes relacionats

El PSC presenta prop de 90 al·legacions al pressupost municipal de 2015 ( 1/des/14)

El PSC critica la desinformació municipal sobre els equipaments esportius (14/mai/14)


  • Comparteix:

El PSC creu que la modificació jurídica suposa un perill per als clubs i federacions esportives

El PSC creu que la modificació jurídica suposa un perill per als clubs i federacions esportives

El PSC presentarà al ple de desembre una moció per rebutjar la llicència esportiva única, introduïda pel govern espanyol fa pocs mesos. Els socialistes adverteixen que es tracta d'una modificació jurídica que envaeix la legislació catalana, posa en perill la supervivència de clubs i entitats esportives i dificulta l'esperit altruista de moltes de les persones que exerceixen de voluntàries en l'àmbit esportiu.

El 15 d'octubre, explica la formació, es va fer efectiva la reforma de la Llei 10/1990 que introdueix el concepte de llicència única esportiva. Aquesta modificació, en paraules del govern de Madrid, pretén unificar el mercat esportiu i eliminar tràmits administratius i duplicitats amb l'objectiu de facilitar la participació de qualsevol entitat en una competició d'abast estatal.

Aquesta mesura no agrada els socialistes perquè creuen que treu competències a l'administració catalana i posa en perill l'esport base. El regidor del PSC, Ferran Villaseñor, ha afegit que la modificació implicarà que tota l'estructura de voluntaris de la qual es nodreixen els clubs haurà de professionalitzar-se. El també portaveu ha advertit que aquest tràmit implicarà un augment de la quota i la privatització dels clubs.

Ferran Villaseñor

Què diu la llei? Que tots aquests voluntaris han de ser treballadors. Això comporta una privatització de l'entitat i l'augment de les quotes.


Per aquests motius, el grup municipal socialista reclamarà a l'Ajuntament que es posicioni en contra d'aquesta mesura i que doni suport als clubs i entitats esportives de la ciutat. Molts d'ells, segons Villaseñor, no tenen la capacitat econòmica ni l'estructura necessària per afrontar els canvis que reclama la modificació de la llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.