ICV-EA vol que Sant Cugat compti el curs vinent amb una oficina de matriculació


  • Comparteix:

Els ecosocialistes denuncien que algunes escoles concertades amaguen informació

Els ecosocialistes denuncien que algunes escoles concertades amaguen informació

Iniciativa per Catalunya Verds demana a l'equip de govern que l'oficina municipal d'informació escolar de la Casa Mònaco es converteixi, el curs vinent, en una oficina de matriculació, tal com ha començat a fer la Generalitat en alguns municipis. Els ecosocialistes consideren que així es garantirà una informació transparent sobre les condicions d'inscripció als centres educatius. A més, Iniciativa acusa alguns centres concertats 'd'amagar' informació sobre les condicions de matriculació.

ICV-EA assegura que cal ampliar les funcions de l'actual oficina municipal d'informació escolar per convertir-la, de cara al curs vinent, en una oficina de matriculació que centralitzi les preinscripcions a tots els centres educatius de la ciutat. Aquesta proposta està en la línia del pla pilot engegat per la Generalitat en alguns municipis i que, segons Iniciativa, està donant bons resultats. Ho explica el portaveu de la formació, Xavier Boix.

Xavier Boix

El pla pilot ha estat una bona experiència. Així se centralitzen les matriculacions, es facilita informació transparent i es garanteix que es compleixi la llei.


Iniciativa per Catalunya ha denunciat, a més, que algunes escoles concertades de la ciutat amaguen informació sobre les quotes que han de pagar les famílies, la qual cosa fa que l'actual oficina municipal d'informació escolar no serveixi per millorar la transparència del procés de matriculació. Xavier Boix.

Xavier Boix

Algunes escoles amaguen informació i reben concerts de la conselleria d'Ensenyament.


ICV assegura que algunes escoles no han omplert de forma acurada el qüestionari que se'ls ha fet arribar sobre les condicions de matriculació, fet que dificulta el procés de selecció de centre per part de les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.