Arxiven la denúncia contra Sant Cugat pel suport a la resolució del Parlament


  • Comparteix:

La denúncia contra l'Ajuntament, arxivada

La denúncia contra l'Ajuntament, arxivada

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha arxivat la denúncia de la fiscalia contra l'Ajuntament de Sant Cugat per rebel·lió i sedició per haver aprovat en ple municipal una moció de suport a la resolució independentista del Parlament. De la Mata considera que no és constitutiva de delicte i afegeix que li sembla 'cridaner' que la fiscalia ho consideri però que no denunciï els parlamentaris i associacions civils que la van impulsar.

El magistrat de la Audiència Nacional espanyola recorda que el Tribunal Constitucional no havia emès la sentència que declarava inconstitucional la resolució del Parlament i que només n'havia decretat la suspensió en la data en què el consistori va aprovar el text.

De la Mata ha adoptat aquesta decisió en entendre que la Constitució espanyola consagra 'la més àmplia llibertat per a l'exposició i defensa públiques de qualsevol concepció ideològica, fins i tot les que pretenen la condició de comunitat nacional per a una determinada col·lectivitat'.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta per la resolució.

Mercè Conesa

Tenim una satisfacció plena amb relació a l'arxiu d'aquesta causa. Sempre havíem defensat que era un posicionament ideològic legítim dins el marc legal des de la llibertat d'expressió i ideològica.


Conesa ha afegit que els debats en seu parlamentària haurien de ser 'lliures i respectats' i ha considerat la denúncia 'un atac per intentar emmordassar un posicionament majoritari del poble de Catalunya'. L'alcaldessa espera que també s'arxivi la denúncia contra els altres ajuntaments afectats.

Una moció aprovada per CiU, la CUP-PC i ERC-MES
En la sessió de novembre, el ple municipal va manifestar el suport i l'adhesió de l'Ajuntament a la resolució del Parlament per iniciar el procés d'independència de Catalunya respecte l'Estat espanyol. Ho va fer a través d'una moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que van presentar CiU, la CUP-PC i ERC-MES. El PSC i ICV-EUiA van votar-hi en contra en no compartir l'esperit de la resolució parlamentària, mentre que C's i el PP van abandonar la sala durant el debat.

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Sant Cugat i la resta de municipis denunciats van rebre el suport de la Generalitat en un acte a Barcelona.

Més consistoris denunciats
La fiscalia va presentar denúncia a un total de cinc consistoris per haver aprovat mocions de suport a la declaració independentista. A banda de Sant Cugat, hi ha denúncies contra Igualada, Celrà, la Seu d'Urgell i Girona.

Només s'han obert dues diligències per investigar les mocions de suport municipals. Els jutges de l'Audiència Nacional espanyola Santiago Pedraz i Fernando Andreu han obert diligències als ajuntaments de Celrà i la Seu d'Urgell, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.