El descans dels veďns al centre i els espais en desús, al debat de l'audičncia ciutadana


  • Comparteix:

El soroll de les terrasses ha tornat a aparčixer al torn de l'audičncia ciutadana

El soroll de les terrasses ha tornat a aparčixer al torn de l'audičncia ciutadana

L'audičncia ciutadana ha estat protagonitzada per l'activitat nocturna al centre de la ciutat, els espais en desús i la prostitució. És un torn de paraula per a la ciutadania que té lloc mitja hora abans de l'inici del ple.

ESCOLTA-HO

Activitat nocturna i descans dels veďns
Una representant de l'Associació de Veďns Sant Cugat Centre denuncia que aquesta zona del municipi s'ha convertit en un bar i restaurant gegantí, la qual cosa, diu, no permet el descans dels veďns. La portaveu diu que ha crescut molt el nombre de terrasses i que es continuen donant llicčncies. La veďna demana vigilŕncia privada sufragada pels responsables dels negocis per garantir el descans. La representant demana mesures al consistori i no descarta mobilitzacions si no s'aconsegueix millorar la situació.

L'alcaldessa, Mercč Conesa, diu que el punt de vista d'aquests veďns ha de quedar recollit als mitjans de comunicació i al Pacte per la Nit que s'estŕ negociant. Conesa afegeix que el centre de Sant Cugat no es convertirŕ en un barri de Grŕcia, i recorda que hi ha altres formacions i associacions que consideren que l'actual limitació horŕria és massa restrictiva. L'alcaldessa afegeix que no poden denegar llicčncies a terrasses si els locals compleixen la normativa.

Espais en desús i l'autogestió del jovent
L'Aplec Jove parla de la situació dels espais municipals en desús. Segons aquest col·lectiu, la situació d'equipaments en desús es deu a la manca voluntat política, i defensa que es permeti l'autogestió a associacions juvenils. L'Aplec Jove també assegura que no hi ha espais de participació vinculant per determinar a quč destinen aquests espais i posa com exemple Can Quitčria, que es destinarŕ a una finalitat que no van expressar els veďns en el seu moment. L'Aplec Jove diu que un espai autogestionat pel jovent seria una manera de cohesionar la ciutat i fer-la més viva.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, diu que existeix ara un procés participatiu per determinar a quč es destina part de la inversió del pressupost. Fortuny emplaça l'Aplec Jove a una trobada bilateral per posar sobre la taula les peticions de l'associació.

Prostitució
Hora Bruixa diu que la moció sobre la prostitució presentada per Convergčncia no distingeixi entre el trŕfic de dones i la prostitució exercida de forma voluntŕria. El col·lectiu defensa el dret de les dones a decidir lliurement i assegura que els intents d'abolir la prostitució com els duts a terme a Sučcia no són efectives. Hora Bruixa proposa la legalització i la protecció dels drets de les treballadores sexuals.

L'alcaldessa, Mercč Conesa, respon que el posicionament de cada partit quedarŕ recollit en el debat de la moció.

Celíacs
Albert, de la xurreria Can Vernet & Miras sense gluten, elogia que tiri endavant una moció per millorar el benestar social dels celíacs.

Alcalde Barnils
Pere Marín defensa el paper de l'alcalde Barnils i diu que l'actual situació política li genera por per la divisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.