L'Ajuntament rebutja l'anul·lació del Tribunal Constitucional de la llei de pobresa energètica


  • Comparteix:

La moció s'ha aprovat per 21 vots a favor i quatre en contra / Foto: ACN

La moció s'ha aprovat per 21 vots a favor i quatre en contra / Foto: ACN

L'Ajuntament rebutja l'anul·lació del Tribunal Constitucional (TC) d'alguns punts de la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Tots els partits, tret de C's i el PP, critiquen la manca de sensibilitat social del govern espanyol, que, malgrat els requeriments comunitaris, no ha formulat cap normativa en matèria de protecció dels consumidors més vulnerables afectats per una situació de pobresa energètica. La moció, proposada per Convergència i ERC-MES, ha tingut el suport de totes les formacions, tret del PP i C's, que hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

El consistori donarà suport a la Generalitat perquè treballi per protegir les persones en situació de risc i reconeix la resolució aprovada al Parlament Europeu a favor de no tallar el subministrament energètic a les llars a l'hivern. El text, a més, insta les entitat financeres a continuar negociant i a donar oportunitat a persones que necessiten un habitatge atesa la seva situació de vulnerabilitat econòmica i social.

En tot cas, la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha recordat que des de l'Ajuntament se seguirà oferint ajuda a les famílies a les quals tallin el subministrament malgrat les limitacions que imposa el recurs.

Susanna Pellicer

Cada vegada que li tallen la llum a una família és un problema molt bèstia. És clar que ajudem i fem moltes coses, però s'ha de fer a l'empara d'una llei que està impugnada.


Els grups municipals que han votat a favor han recordat que tots els grups parlamentaris, inclosos el PP i C's, van donar suport a la llei catalana ara recorreguda. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, creu que 'la instrumentalització' del Constitucional per part del govern espanyol justifica els anhels independentistes. En aquest sentit, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, considera que l'independentisme utilitza la pobresa energètica de forma partidista.

Álvaro Benejam

És pervers utilitzar el patiment de la gent com una munició partidista i com a coartada del procés.


L'acord es comunicarà a la Generalitat, al Parlament, a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), al Síndic de Greuges, a l'Agència Catalana de Consum, a l'Organització de Consumidors i Usuaris i a les entitats santcugatenques que vetllen pels drets dels consumidors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.