El ple, excepte el PP i C's, surt en defensa de la normalització lingüística


  • Comparteix:

La moció reclamava que totes les comunicacions siguin en les dues llengües / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La moció reclamava que totes les comunicacions siguin en les dues llengües / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La majoria de grups del ple municipal, a excepció del PP i C's, ha defensat aquest dilluns la necessitat d'avançar en la normalització del català, com a llengua vehicular i oficial del país. Així han respost Convergència, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC una moció presentada pel PP i C's en suport del bilingüisme a l'administració, que ha estat rebutjada per la resta de grups.

ESCOLTA-HO

El PP i C's s'han quedat sols en les votacions d'aquesta moció, que la majoria de grups han lamentat ja que la veuen apartada de la realitat social de Catalunya i que consideren un debat inexistent.

En aquest sentit, el regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha criticat el text i ha defensat la necessitat de mantenir l'ús preferent del català.

Ignasi Bea

Dir que l'ús preferent del català posa en risc la cohesió social és una animalada. És ignorància. Estem d'acord amb l'ús preferent del català.


Davant aquests retrets, el portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha lamentat que la resta de grup hagi obviat els acords de la moció i els ha acusat d''etern victimisme' per 'homogenitzar la ciutadania'.

Aldo Ciprián

La nostra moció vol millorar gestions. No parlem de victimisme etern ni reinventar-nos la història del segle passat.


Intervenció de l'alcaldessa
Durant el debat de la moció, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la llibertat lingüística amb la qual sempre s'ha expressat el ple municipal. Per això, ha lamentat que per primera vegada un ciutadà l'hagi exigit durant l'audiència ciutadana una resposta en castellà. Conesa ha carregat contra el PP i C's per voler 'posar conflicte on hi ha convivència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.