La Comissió del Procés Constituent, el Correllengua i la millora del clavegueram a Mas Gener, al ple


  • Comparteix:

El ple arrenca a les set de la tarda

El ple arrenca a les set de la tarda

El primer ple del curs arriba aquest dilluns amb 12 mocions dels grups municipals, dues de les quals posen sobre la taula el debat sobre les conclusions de la Comissió del Procés Constituent del Parlament. Convergència i ERC-MES han presentat un text per donar-hi suport i el PP un altre per rebutjar-les. La sessió també tractarà una moció conjunta de Convergència, C's i ERC-MES per estudiar el soterrament de la torre d'alta tensió de Mas Gener i la millora del clavegueram al mateix barri. El Correllengua, el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i l'eliminació de l'índex de referència dels préstecs hipotecaris són altres dels temes que es debatran en la trobada que començarà a les set de la tarda. Mitja hora abans tindrà lloc el torn de l'audiència pública.

La sessió plenària arrencarà amb una dació de compte sobre la sortida de Dimitri Defranc del grup municipal de la CUP-PC, que es convertirà en regidor no adscrit. Després, s'aprovarà una moció institucional que adherirà Sant Cugat a la campanya 'No puc esperar', impulsada per l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa.

Mocions
Les mocions dels grups municipals centraran gran part del temps del ple. Convergència, C's, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC portaran a aprovació un text per demanar solucions al ministeri de Justícia espanyol per facilitar els tràmits per obtenir el certificat de penals. Aquests grups, tret de C's, presentaran una altra moció conjunta per donar suport a l'Ajuntament de Barcelona pel tancament definitiu del CIE de la capital.

ICV-EUiA, ERC-MES i el PSC proposaran al plenari l'eliminació de l'índex de referència dels préstecs hipotecaris a més de tres anys. D'altra banda, C's, Convergència i ERC-MES proposaran estudiar el soterrament de la torre d'alta tensió de Mas Gener i la millora del clavegueram al mateix barri. De fet, el PP també presenta una moció per dur a terme accions de millora en aquesta zona i a Can Cabassa.

Convergència, la CUP-PC i ERC-MES proposaran un any més que l'Ajuntament certifiqui el seu suport al Correllengua d'enguany.

La CUP-PC defensarà una moció, a la qual s'han sumat ERC-MES i ICV-EUiA, per donar suport a les 27 persones imputades per ocupar el rectorat de la UAB fa tres anys. D'altra banda, ERC-MES i Convergència proposaran que el ple doni suport a les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, ja ratificades pel Parlament. De la seva banda, el PP presentarà una moció per rebutjar aquest suport.

El foment de la participació ciutadana i la possibilitat de crear nous consells de barri sortirà a debat a través d'una moció de la CUP-PC. El PSC portarà a debat la connexió del barri de Can Barata amb la xarxa d'aigua potable. Finalment, el PP proposarà que s'avanci l'horari del ple a les cinc de la tarda.

Propostes de govern
L'equip de govern portarà a aprovació el calendari de festes locals per a l'any que ve, així com la modificació puntual del Pla parcial d'Ordenació de Volpelleres i l'aprovació provisional del pla especial urbanístic de l'entorn de la plaça de Barcelona.

En clau econòmica, el plenari haurà de votar si aprova el compte general de 2015. L'equip de govern donarà compte de l'estat d'execució del pressupost municipal i dels objectius d'estabilitat pressupostària.

La sessió plenària acabarà amb el torn de precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició a l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.