Absolts l'exalcalde Aymerich i els empleats municipals acusats de prevaricació en el cas Can Mates


  • Comparteix:

Aymerich, durant el judici del cas en una imatge d'arxiu

Aymerich, durant el judici del cas en una imatge d'arxiu

El jutge ha absolt aquest divendres l'exalcalde Joan Aymerich; l'exdirector d'Urbanisme, Joan Francesc Borràs; l'exresponsable jurídic del departament, Eduard Graell; l'exarquitecte municipal Vicenç Tort i l'assessor extern Josep Maria Casanovas dels delictes de prevaricació continuada per la instal·lació de Boehringer Ingelheim a Can Mates. La sentència conclou que l'Ajuntament va obrar correctament en entendre que els plans urbanístics necessaris perquè arribés l'empresa no es van aprovar de forma arbitrària sinó amb 'la major rapidesa possible per considerar-ho beneficiós per al municipi'.

En el cas per presumptes irregularitats urbanístiques al sector de Can Mates, l'acusació demanava per Aymerich, Borràs, Graell, Tort i Casanovas la inhabilitació de cinc anys per ocupar càrrec públic per afavorir de forma indeguda la implantació de Boehringer el 1993. Els acusats també s'han deslliurat d'una fiança conjunta de 5,5 milions.

La resolució judicial arriba després que l'exalcalde Joan Aymerich quedés lliure de càrrecs després que el fiscal retirés l'acusació per 'falta de proves'. Tot i això, la sentència, que no es ferma, conclou l'absolució de l'exalcalde. El fiscal té 10 dies per presentar recurs d'apel·lació.

El cas
Els fets es remunten al conveni de compravenda i permuta signat entre l'Ajuntament i l'empresa el 1993. Llavors la jutgessa va ratificar que l'operació va fer-se de manera arbitrària per no tenir publicitat registral i per ignorar-se 'absolutament' els drets dels altres propietaris, que es van querellar contra el consistori.

La demanda va ser retirada per part de l'acusació particular a finals de juliol passat, després que el ple aprovés la modificació del pressupost per pagar una indemnització de 8,5 milions als vuit propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.