L'excés de soroll dels concerts i el descontent dels usuaris de l'atenció primària, a l'audiència pública


  • Comparteix:

Audiència pública de juliol

Audiència pública de juliol

L'excés de soroll dels concerts a les places del centre, el cas personal d'una veïna sense subministres des de fa dos anys i un manifest de queixes d'usuaris de la sanitat pública són alguns dels temes tractats a l'audiència pública del ple. Aquest espai de participació ciutadana se celebra a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

Excés de soroll de concerts
María Ángela Palacio participa com a cada ple i en aquesta ocasió es queixa sobre la contaminació acústica dels concerts a la plaça de Barcelona. La veïna no només es queixa dels concerts de Festa Major, sinó del fet que l'espai acull altres esdeveniments al marge de la festa. Palacio, membre de l'Associació de Veïns del Centre, diu 'que no hi ha voluntat' per arreglar el problema. Demanda de nou l'ordenança de terrasses.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, li dóna la raó però parla del Parc Central i la festa de Ràdio Flaixbac, que també ha despertat altres queixes. De cara a la festa de la ràdio catalana, Fortuny ha avançat un canvi d'ubicació. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que ja van dir que la nova normativa de terrasses es presentarà al setembre.

Sense subministres
Cristina Valdés exposa que no té aigua ni llum ni gas des de fa dos anys i que serveis socials no respon. Es refereix al capítol de Reus en què una dona va morir en un incendi perquè s'il·luminava amb una espelma. Diu que ha denunciat al Síndic.

La tinenta d'alcalde de Progrés Social i Cicle de Vida, Susanna Pellicer, respon que tots els ciutadans tenen dret a tenir uns serveis socials, però que 's'han de complir uns deures'. Els serveis jurídics, diu, no veuen igual la situació de la veïna. La tinenta d'alcalde s'entrevistarà aquesta setmana amb l'afectada i li exposa que els professionals de Serveis Socials treballen per solucionar aquestes qüestions a la ciutat.

Descontent dels usuaris de la sanitat
Marta Serrés, membre de la CUP, aprofita l'audiència per felicitar el seu partit i per l'aterratge de la nova regidora, Lourdes Llorente. La ciutadana parla d'un manifest que mostra el descontent dels usuaris de la sanitat pública primària. Exposa que no tenen queixa dels professionals de la sanitat pública primària ni concertada. No obstant això, diu que la plataforma inclou gent de diferents colors polítics i demana que l'Ajuntament defensi els drets dels usuaris perquè 'esdevenen víctimes del sistema'. També es queixa del tancament dels CAP a l'estiu i, en aquest sentit, pregunta què farà l'Ajuntament per evitar-ho.

L'alcaldessa emplaça que el seu grup de la CUP-CC al Parlament faci el que cregui oportú. Conesa diu que 'no té per què' donar-li explicacions quan el consistori no té competències. Marta Serrés s'indigna pel comentari de Conesa i l'alcaldessa li retreu 'poca solidesa' i posa fi a la picabaralla.

Actuacions a l'Eixample Sud
El senyor Cirera es refereix a les intervencions en aquest barri, en l'àmbit de mobilitat. Diu que els canvis estan produint una falta d'aparcament important i d'arbres important. Diu que els canvis si són substancials afectaran els particulars. Es pregunta si això ho ha valorat l'equip de govern.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, exposa que l'assumpte ja el van notificar al Nadal i recorda que amb les reunions veïnals es van fer aportacions que van millorar la iniciativa que es va reconduir tram per tram. Aquesta obra, afirma, ha viscut una readaptació completa per atendre les queixes veïnals i se sorpren que els veïns tornin a aparèixer al ple.

Opinió sobre mocions del ple
Maria Àngels Quadras es pronuncia sobre la moció retirada del PP sobre l'incivisme perquè la veu necessària. Sobre la moció socialista sobre el referèndum apunta que l'1-O és durà a terme.

Can Barata
El senyor Ruiz diu que veu la llum al final del túnel amb la millora del transport de Can Barata. No obstant això, diu que no es posen facilitats a l'hora d'informar sobre l''app' i un cartell amb informació sobre el transport a demanda.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, l'emplaça a usar el nou servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.