El Suprem assumeix les causes contra Romeva, Ponsatí i la resta d'implicats pel procés


  • Comparteix:

Tribunal Suprem / Foto: ACN

Tribunal Suprem / Foto: ACN

El jutge del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha acordat aquest divendres fer-se càrrec de les causes que l'Audiència Nacional (AN) tenia obertes contra els membres del govern cessat, amb els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, i els 'Jordis', però no la del major Trapero, a mans de l'AN. Llarena unifica els casos amb el que instrueix contra els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament per 'la connexió material' dels fets que s'estan investigant al TS en la causa relacionada amb el procés.

El jutge haurà de decidir ara si cita a declarar la setmana que ve els consellers empresonats a Estremera i Alcalá Meco, així com els ‘Jordis’, en vista a una possible adopció de mesures cautelars que impliqui la posada en llibertat, com va fer amb la Mesa del Parlament. A la interlocutòria que ha enviat a les parts, el jutge reclama a l’AN la part de la causa relativa a Carles Puigdemont, els 13 consellers destituïts i els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La decisió és ferma i no es pot recórrer.

Ho justifica per 'la connexió material inescindible' amb els fets investigats sobre persones aforades -els membres de la Mesa del Parlament- i assegura que la unificació té 'una finalitat funcional' centrada a 'facilitar la tramitació i resoldre els problemes' de l’enjudiciament. Assegura que en la mesura que el delicte de rebel·lió que s’investiga tindria diversos autors, cal que se'ls investigui a tots conjuntament.

La decisió de Llarena coincideix amb la designació per part del govern espanyol de Julián Sánchez Melgar com a nou Fiscal General de l’Estat en substitució del traspassat José Manuel Maza. Les citacions de Llarena obren la porta a la sortida de la presó dels consellers cessats i dels ‘Jordis’ just abans de l’inici de la campanya electoral, el 4 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.