El Suprem cita a declarar divendres Romeva, la resta d'exconsellers empresonats i a Sánchez i Cuixart


  • Comparteix:

Llarena decidirà si s'han de mantenir o no en presó incondicional / Foto: ACN

Llarena decidirà si s'han de mantenir o no en presó incondicional / Foto: ACN

El magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha citat a declarar aquest divendres al matí Raül Romeva i la resta d'exmembres del govern empresonats, l'expresident d'ANC, Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En una resolució, argumenta que vist que totes les defenses han sol·licitat la revisió de la seva situació personal considera que és oportú prendre'ls declaració i decidir si s'han de mantenir o no en presó incondicional.

Llarena va assumir divendres passat la causa contra el govern i els 'Jordis' que, fins ara, s'instruïa a l'Audiència Nacional. El magistrat també va anunciar que unificava la causa oberta al Suprem contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa.

Després d'això, les defenses han mogut fitxa i han presentat escrits davant del Suprem per sol·licitar que puguin declarar altre cop i revisar la mesura cautelar de presó incondicional imposada per la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

En la resolució, Llarena destaca que els advocats dels exmembres del govern, Sànchez i Cuixart, sol·liciten que es revisi la seva situació personal i que, per tant, els prendrà declaració 'en relació a la mateixa'. Per tant, les preguntes aniran adreçades a esbrinar si es mantenen les condicions per imposar una presó incondicional: risc de fugida, risc de reiteració delictiva o de destrucció de proves. Sense entrar, per tant, en el fons de la qüestió i centrant l'interrogatori només en aquests aspectes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.